kbulutt @ gmail.com

Yeter Artık Çocuklar Ölmesin!

Uyan insanlık;

Ses ver,

Sma hastası bir çocuğun ve ailelerinin çektiklerini kim duyacak,

Mazlumların cesaretsizliği zalimi en çok cesaretlendiren unsurdur. Unutmayın!

Sorun üreten toplum olma yolundayız! Liyakatsiz personel yoğunlukta dinlemeye anlamaya sorgulamaya araştırmaya yönelik hareketleri olmayan bir sürü kalabalık.

İnsanlar haklarını bilmediği için haklarının nerede ve nasıl gasp edildiğini ve hangi vasıtalarla bu Gaspın gerçekleştiğini de bilemez.

Araştırmak lazım;

Devlet korumasına alınan çocukların geldiği yer ve kimlerin kalıyor. 

Sosyal yardımla destekleniyor mu?

Ailelerin sosyal yaşamları ne durumda?

Boşanmalar arttı mı?

Hastaneler kapandı, hastalar çoğaldı;  Bakanlık ne iş yapar bilen var mı?

Yetiştirme Yurtları kapandı; çocuklarımız bilinmez evlerde lüks içinde barınmaları sağlanıyor. Acaba bu evlerde yeterli denetim yapılıyor mu?

18 yaşından sonra sıkıntılar başlıyor çözüm için adımlar atıldı mı yoksa ahbap çavuş ilişki içinde Aile Bakanlığı kendini mi arıyor.?

 Devlet korumasından işe yerleşen çocukların çalıştıkları kurumlarda mobing maruz kalarak işten atılıyorlar.

 Kız çocuklarımızın kurum amirleri tarafından baskı altında kalarak intiharlara kadar varan vakalar çözüm bekler. Kurumda kalan gençler hayata atıldıkları zaman neden intihara meyillidir?

 Koruma kararı haksız yere kaldırılanlar gençler gün bekliyor. Devletin sıcak elini tutmak istiyor. Tekrar işe girmek için mahkeme kapılarında neden bekliyorlar?

Sağlık bakanlığı Milli Eğitim Bakanlığı İçişleri Bakanlığı ve diğerleri devlet korumasında kalan tertemiz çocuklar ailelerine teslim edildikten sonra yaşanan kötü vakalardan çocuklarımız heder olmaya devam ediyor.

“Anayasanın bazı maddeleri aşağıda yazılmıştır.

V. Devletin temel amaç ve görevleri;

MADDE 5.– Devletin temel amaç ve görevleri, Türk Milletinin bağımsızlığını ve bütünlüğünü, ülkenin bölünmezliğini, Cumhuriyeti ve demokrasiyi korumak, kişilerin ve toplumun refah, huzur ve mutluluğunu sağlamak; kişinin temel hak ve hürriyetlerini, sosyal hukuk devleti ve adalet ilkeleriyle bağdaşmayacak surette sınırlayan siyasal, ekonomik ve sosyal engelleri kaldırmaya, insanın maddî ve manevî varlığının gelişmesi için gerekli şartları hazırlamaya çalışmaktır.

I. Ailenin korunması ve çocuk hakları

MADDE 41.– Aile, Türk toplumunun temelidir ve eşler arasında eşitliğe dayanır. Devlet, ailenin huzur ve refahı ile özellikle ananın ve çocukların korunması ve aile planlamasının öğretimi ile uygulanmasını sağlamak için gerekli tedbirleri alır, teşkilâtı kurar.

Her çocuk, korunma ve bakımdan yararlanma, yüksek yararına açıkça aykırı olmadıkça, ana ve babasıyla kişisel ve doğrudan ilişki kurma ve sürdürme hakkına sahiptir.

Devlet, her türlü istismara ve şiddete karşı çocukları koruyucu tedbirleri alır.

MADDE 61.– Devlet, harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleriyle, malûl ve gazileri korur ve toplumda kendilerine yaraşır bir hayat seviyesi sağlar.

Devlet, sakatların korunmalarını ve toplum hayatına intibaklarını sağlayıcı tedbirleri alır.

Yaşlılar, Devletçe korunur. Yaşlılara Devlet yardımı ve sağlanacak diğer haklar ve kolaylıklar kanunla düzenlenir.

Devlet, korunmaya muhtaç çocukların topluma kazandırılması için her türlü tedbiri alır.

Bu amaçlarla gerekli teşkilat ve tesisleri kurar veya kurdurur.”

Çocukları yaşatmak devletin en temel görevidir.

Yeter Artık Çocuklar Ölmesin!

 

 

Not: 21 Kasım 2021 saat 09.00 da Sağlık Bakanlığı önünde sma hastası çocukların sesini duyurmak üzere buluşuyoruz. Sma hastalığı ile ilgili bütün tedaviler SGK kapsamına alınmalıdır.