Değerli Cumhuriyet Halk Partililer, değerli basın mensupları;
Genel Başkanımız, 13. Cumhurbaşkanımız, halkın umudu Kemal Kılıçdaroğlu’nun pazar günü Antalya’mızda gerçekleştireceği büyük miting öncesi birlikteyiz. 7 Mayıs Pazar Günü, saat 17.30’da Kepez Turgut Özal Kapalı Spor Salonu yanında; Antalya’da hayat duracak, herkes Sayın Cumhurbaşkanımıza kulak verecek. Bizler, Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Örgütü olarak her zamankinden daha coşkulu, her zamankinden daha umutlu, her zamankinden daha fazla göreve hazırız. Sanki yıl 1919’un Mayıs’ı, sanki hepimiz birer Mustafa Kemal’iz, sanki hepimiz kurtuluş için göreve koşuyoruz. Böyle bir milli bilinçle, böyle bir tarihsel sorumluluk ile 2023’ün Mayıs’ındayız. Ruh aynı ruh, sorumluluk aynı sorumluluk. “Belki abartıyorsun” diyenler olabilir, inanın abartmıyorum
. Çünkü 100 yıl önce “ Kayıtsız şartsız millete verilen Egemenliğin” bu gün bir kişiye devrinin oylanacağı ‘ Cumhuriyet tarihinin’ en önemli seçimine gidiyoruz.
Artık milletimizin kaybedecek bir yılı bile yoktur. Sabır taşı çatlamış, bıçak kemiğe dayanmıştır. En son 1 Mayıs’ta hep birlikte milletin umudunu ve enerjisini hep birlikte gördük. Bu umudu ve enerjiyi sandığa taşımak zorundayız. Bu konuda en büyük sorumluluk Cumhuriyet Halk Partisi ve Millet ittifakı mensuplarına düşüyor. Toplumda biriken bu muhalif enerjiyi sandığa yansıtmak, hem parlamentoda hem de Cumhurbaşkanlığı seçiminde açık ara farkla zafere ulaşmak zorundayız. Gerekirse seçim gününe kadar uykulardan fedakarlık edilecek, gerekirse gecemiz gündüzümüze; gündüzümüz gecemize karışacak. Sonunda ne olursa olsun zafere ulaşacağız. Evet tehditler, baskılar her geçen gün artıyor. Seçimi darbe olarak tanımlayan bir sözde İçişleri Bakanı, Sayın Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na destek verenleri terörist olarak tanımlayan; sözde bir Cumhurbaşkanı ile seçime giriyoruz. Bunların hiçbirisi bizi yolumuzdan döndüremez, döndürmeyecektir. Boşuna 1919’un Mayıs’ında gibi hissediyorum demedim az önce. Mustafa Kemal Paşa, Vahdettin’e ve Damat Ferit’e rağmen nasıl ki düşmanın ördüğü karanlık duvarı yıkıp geçmişse, bizler de aynı inanç ve kararlılıkla sandıklardan büyük bir zaferle çıkacağız.
Cumhuriyet Halk Partisi ve Millet ittifakının mensuplarının her birisi umudun bayraktarıdır. Cumhuriyet Halk Partisi okuldur; bağımsızlığı, özgürlüğü öğretmiştir. Cumhuriyet Halk Partisi yaşamdır, her doğan güneşle yeniden umut olmuştur. Cumhuriyet Halk Partisi bir diriliştir, kurtuluştur, kuruluştur. Tek adam rejiminde bir kardelen gibi kışın ortasında da baharı temsil etmiştir. Ve işte şimdi bahardayız, yazı araladık, güneşi içen çocuklar olarak hep birlikte güzel günler göreceğiz. Bu yaz yeni bir hayatın, yeni bir dönemin başlangıcı olacak.
Pazar günü Turgut Özal Kapalı Spor Salonu yanında ne mi olacak? Umut olacak, yaşam olacak, samimiyet olacak, Türkiyemizin tüm renkleri olacak, güzellikler olacak, kucaklaşma olacak… Biz hiç kimseyi ötelileştirmeden milletin her ferdini başımızda taşıdık. Sayın Genel Başkanımız bütün partililere kimseyi hor görmemeyi, kimseye üstten bakmamayı ilke olarak benimsetti. Onlar yalılarından, saraylarından halkı soğana muhtaç etti. Bu sistemi eleştiren bizleri de alaycı dilleriyle, kibirli tavırlarıyla miting meydanlarında yuhalattılar. Biz hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğiz, hiç kimseye ayrımcılık yapmayacağız. Bu Bay Kemal’in sözüdür, biz de bu söze sadık kalarak Sayın Cumhurbaşkanımızı asla mahcup etmeyeceğiz.
Cumhuriyet Halk Partisi, ittifak halinde olduğu diğer 5 parti ve Sayın Genel Başkanları ile birlikte 14 Mayıs’a hazırdır. Millet İttifakı olarak seçimde büyük bir başarı sağlayarak hem meclisi hem de Cumhurbaşkanlığı’nı alacağız. Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu Çankaya’ya göndereceğiz ve partimizin ve Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şereflendirdiği Cumhurbaşkanı koltuğuna oturtacağız. Bu ucube sistemden en kısa zamanda kurtularak, yeniden parlamenter sisteme, güçlendirilmiş bir şekilde geri döneceğiz. Ülkemiz yaralarını kısa sürede saracak, sorunlarını çözmüş ve geleceğe umutla bakan bir Türkiye olarak yolumuza devam edeceğiz. Millet İttifakı’nın tüm liderleri ve temsilcileri olarak aynı hedefe kilitlenmiş durumdayız.
Pazar günü Antalya’dan, ilçelerimizden, binlerce umut dolu yürek, binlerce Türkiye Cumhuriyeti sevdalısı 13. Cumhurbaşkanlarını görmek için Turgut Özal Salonu’nda olacak. Birilerinin yaptığı gibi taşıma kalabalıklarla değil gerçekten değişim isteyen ve seçim gününü sabırsızlıkla bekleyen on binlerle gerçekleşecek bu miting, Antalyamız için de tarihi bir gün olacak. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Şüphesiz ki Antalya dünyanın en güzel yeridir” diyerek taçlandırdığı şehrimizin neden en güzel olduğunu göstereceğiz. Halkın umudunu, Akdeniz’in incisi güzel şehrimiz en güzel şekilde karşılayacak ve 14 Mayıs seçimlerini ilk turda büyük bir zaferle bitireceğimizin habercisi olacaktır.
Herkese selam ve saygılarımı iletiyor, zafere çok yakın olduğumuz bugünlerde umudu, çalışma azmini ve coşkuyu daha da büyütüp; 14 Mayıs’ta baharı getireceğiz.

Nuri CENGİZ
CHP Antalya İl Başkanı