kbulutt @ gmail.com

İyi Hissettiren Kitap: Hayata Can Suyu

 

"Yurt Ay Der Genel Merkezin sosyal sorumluluk projesi dahilinde yayınlanmıştır"

Okuduğum her kitaptan ayrı etkilenirim ve beynimin, ruhumun beslendiğini hissederim. Ama HAYATA CAN SUYU (İlyas Ali Daştan) amacı gereği beni daha da fazla etkiledi. Satın alırken, okumaya başlarken hatta bu yorumu yazarken, benim de çorbada tuzum bulunduğu için kendimi çok mutlu hissettim. 

SMA (Spinal Muskuler Atrofi) hastası çocuklarımızın yaşaması için hepimizin elimizden gelenin en iyisini yapmalıyız. Kendimizi o çocukların ve ailelerinin yerine koyarak düşünmeli, zamanla yarışılan bir hastalık olması nedeniyle de destek için elimizi çabuk tutmalıyız. Şimdi sizden bir şey rica etmek istiyorum; bir an için çocuğunuzun, kardeşinizin, yeğeninizin, kuzeninizin, torununuzun bu hastalığa yakalandığını düşünün (umarım tüm çocuklarımız sağlıklı olsun ama empati için böyle düşünülmeli). SMA teşhisi konduğu andan itibaren ilk şok atlatıldıktan sonra hemen zamanla yarış başlıyor ve tedavi için neler yapılabilir araştırmasına girişiyorsunuz. Sonra tabi ki tedavisi var ama çok pahalı açıklamasıyla karşılaşılan duygu durumu... Her anne baba çocuklarının sağlıklı olabilmesi için ellerinden geleni yapar muhakkak ama o anki çaresizlik... Düşününce içim acıyor resmen. Tüm kapıları çaldığınızı, çoğunlukla olumsuz cevap aldığınızı, bir taraftan da çocuğunuzun acılarını dindirmeye çalıştığınızı düşünün lütfen sadece düşünün...       

Biz Türk Milleti olarak her zaman yardımsever, paylaşımcı bir millet olmuşuzdur. Böyle konularda da hassasiyetimizi gösterip desteğimizi sağlarız tabi ki. Ama halk olarak nereye kadar faydalı olabiliriz ve hasta çocuklarımızdan ne kadarına ulaşabiliriz. Yapılan kampanyaları hepimiz bir şekilde duyuyoruz, belki bir kısmına destek olabiliyoruz. Peki sesini duyuramayanlar, yardım kampanyası başlatamayanlar ne olacak?       

Tabi ki en önemli ve can alıcı sorulardan birisi; devlet bu konunun neresinde yer alıyor! 

İlaç desteği veriyor mu? Hayır.

Yurtdışı tedavi desteği veriyor mu? Hayır.   

Herhangi bir maddi destek sağlıyor mu? Hayır.

Peki ne yapıyor koskoca Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı? Hasta çocukların kısmen de olsa acılarını dindirmek için(!) Fizik Tedavi desteği sağlıyor.     

Bu destek tedavi sağlıyor mu? Hayır....

Farklı kaynaklardan farklı bilgiler gelmekle birlikte genel kanı ABD'de %98, Avrupa'da %95 oranında iyileşme sağlandığı. Onlar çocuklarını yaşatabiliyor ve tedavi edebiliyorsa biz neden SMA'lı çocuklarımızı görmezden geliyoruz ve ölüme terk ediyoruz. Ben şahsen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak ve bir insan olarak bu durumu kabullenemiyorum ve hatta kahroluyorum.           

Şu durumda duyarlı vatandaşlar olarak üzerimize düşen, çocuklarımız için yapılan kampanyalara karınca kararınca yardımcı olmak ve bu konunun gündemde kalmasını sağlamak için elimizden ne geliyorsa yapmaktır. Belki kim bilir Sağlık Bakanlığı da vicdana gelir de bu çocuklarımız için bir şeyler yapmak ister.           

Yabancı birçok ülkeye yardım yapan devlet büyüklerimiz konu SMA olunca neden kör sağır dilsiz oluyor anlamış değilim gerçekten. Umarım en kısa zamanda ilaç desteği sağlanır, gereken yardımlar toplanır ve bu çocuklarımız sağlıklarına kavuşur. Ama tekrar söylüyorum ve hepimiz biliyoruz ki zaman bu konuda en büyük düşman. Küçücük bedenler zamanla yarışıyor iyileşmek için...  

Lütfen destek olalım.    

Devletimiz lütfen gereken hassasiyeti göstersin

Ve lütfen SMA hastası çocuklarımız iyileşsin.  

Ailelerine güç ve sabır diliyorum.

 

Gül Öncel 

Yenilik Partisi Siyasi Etik Kurulu Başkan Yardımcısı

 

 

NOT:

İlyas Ali Daştan'a da huzurunuzda bu konuda ki destekleri için teşekkür etmek istiyorum.

Sayın Gül Öncel hanımefendiye duyarlılığı ve yüce gönüllülüğü için teşekkür ederiz.

Kudret Bulut

Yurt Ay Der Genel Başkanı

Ankara'da ikamet eden SMA hastası sevgili Zehra Meva'ya

"Hayata Can Suyu" olmak için yazarın kitabını imzalı olarak alabilirsiniz.

Kitap Kampanyamız devam ediyor. İsteme adresi: Hacı Bayram Mah. Kızılbey sok. 3 Vakıf iş hanı no. 406 Ulus-Altındağ- Ankara 

#hayatacansuyu