kbulutt @ gmail.com

Yetiştirme Yurtları Gençlik Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Merkezi kısa adı “Yurt Ay Der” Türkiye'nin bütün illerinde kalan çocuk yuvası ve yetiştirme yurdundaki çocuklara hizmeti ibadet bilen gönül dostlardan oluşan bir sivil toplum örgütüdür. Amacımız çocukların sağlıklı bireyler olarak topluma katılmaları yetiştirme yurdundan ayrıldıktan sonra yaşadıkları sorunlarla mücadele ve kültürel, ekonomik, sosyal olarak desteklenmelerini sağlamaktır.


Kamuoyunu günlerdir meşgul eden 6 yaşındaki bir çocuğun evlendirildiğine dair haberler tarafımızdan üzüntüyle ve tepkiyle karşılanmıştır. Çocuklara yapılan her türlü ihmal istismarı reddediyoruz, kabul etmiyoruz ve buna taraf olan sorumluların en ağır şekilde cezalandırılmasını diliyoruz.


Çocuk Hakları Sözleşmesi'ne göre çocukların korunması, bakılması, eğitilmesi Sosyal devletin görevidir. Bu hususta başta Aile Bakanlığı ile buna bağlı Çocuk Hizmetlerinin asli görevidir. Milli Eğitim, Sağlık, Adalet ve bütün bakanlıkları göreve çağırıyor çocuklara kötü davrananlarla ilgili gerekli yaptırımların bir an önce yapılmasını diliyoruz.


Problemlerin çözüm yeri ve ilgili makamlara problemlerin iyi anlatılması ve onlar tarafından da hızla çözüm şarttır. Bilmek önemli değil önemli olan yaraya merhem olmaktır. Bu hareketi yapanların en ağır şekilde cezalandırılması gerekir.


Bu konuda iletişim kopukluğu veya başka bir aksaklık güçlü devletimiz ve onun imkânlarının çocuklarımıza ulaşamaması sonucunu doğurur.


Örnek vermek gerekirse 3413 sayılı kanun yürürlüğe gireli otuz yıldan fazla zaman geçmesine rağmen halen 18 yaş dolmadan yurttan ayrılan veya evlatlık verilen çocuklar bu haktan yararlanamamakta yargı mercilerinde hak aramaya devam etmektedirler.


Ne yazık ki hırslarımıza, ihtiraslarımıza yenik düşen bizlerin bir yerlerden paye almak için renkten renge girdiğimiz bu dünya'da çocuklarımız, kadınlarımız ve aileler heder olup gitmektedir!


Sağlıklı bir toplum her kesimin mutlu ve geleceklerinden umutlu olan toplumdur!
İste tam bu çerçeve de duyduğumuz ama pek bilmediğimiz bir yer olan devletin himaye ettiği çocuklarımızın kaldığı YURTLAR’dan koruması kaldırılan 18 yaşına giren çocukların sokağa salınmasıyla çaresiz kalarak kendilerini her türlü tehlikenin kucağında bulmaktadır. 


Şahsim ve Yurt Ay Der genel merkezi yönetimi olarak bu duyarlılığımızla her birime bu konuyu taşıyarak çare olunması için elimizden geleni yapacağız ve YURT AY DER yönetimi olarak sorunlar çözülünceye kadar yolumuza devam edeceğiz.


Bu çocuklar hepimizin! 
Bu çocuklar hepimizin!
Bu çocuklar hepimizin!
Bu çocuklar hepimizin!
Bu çocuklar hepimizin!


 İlgili dernek, sendika; başkan ve yöneticilerine ve kamu kurum yöneticilerine duyurumdur. 

YURT AY DER G.M. Hukuk Danışmanı Dr.Levent Yüksekbulgu'nun yüksek himayelerinde bu dava takip edilecektir.


6 yaşındaki çocuğa istismar iddiasıyla ilgili açıklama: Sürecin takipçisi olacağız ‘H.K.G.’ nin 6 yaşındayken cinsel istismara maruz kaldığı' yönündeki haberlere ilişkin YURT AY DER Genel Merkezi olarak tarafımızdan, İstanbul Anadolu 2'nci Ağır Ceza Mahkemesinde 'Çocuğun nitelikli cinsel istismarı' iddiasıyla açılan davaya müdahil olmak için gerekli girişimlerde bulunacağımızı, süreç yakından takip edilecek, bundan önce olduğu gibi ilerleyen dönemde de mağdura her türlü hukuksal destek verilecektir" 


Sağlıklı bir toplum her kesimin mutlu ve geleceklerinden umutlu olan toplum özlemimizdir.

Tüm yavrularımıza iyi gelecekler dilerim.