dastanilyas @ gmail.com

En iyi ilaç umuttur.

SMA’lı çocukların yaşam yolculuğunda, onların hayatta kalması için çalışan bir gönüllü ordusu var. Disiplinli bir şekilde, bıkmadan usanmadan kapıları çalan, gönülleri fetheden kendiliğinden bir araya gelerek çocukları “umursayan” güzel insanlar.

Onlar kendilerine “umut elçileri” diyorlar.

Yaşamın anlamı ve varlığımızın sonsuz sebebi eğer ki umut ise umudu yaşatmak, taşımak ve büyütmek gerekir. Ne yazık ki bazılarımız bunu tek başına yapamamakta, bir başkasının dost eline, elçiliğine ihtiyaç duymaktadır.

Umut elçilerinin ortak özellikleri şunlardır: İnsani duygularla hareket ederler, benmerkezci değillerdir. Bu dünyada kendilerinin dışında başkalarının özellikle çocukların olduğunu ve çocukların yaşamaları için bizlere ihtiyaçları duyduğunu bilen yüce gönüllü insanlardır.

Yüreğe dokunan bir kavram umut elçisi. Umuda aracılık etmek, yaşamaya köprü olmak, zenginle fakiri buluşturmak, verenle ihtiyacı olana aracılık etmek…

Elçiler, herhangi bir çıkar gözeterek değil tamamen içten, gönülden ve sevgiden kaynaklı inandıkları yolda ve idealde koşmaktadırlar.

Antalya’da yaşayan SMA Tip-1 hastası Asya Demir’in umut elçileri arı gibi çalışmaktadırlar. Çoğu birbirini tanımamakta ve farklı ülkelerden, farklı şehirlerden ortak bir amaç için mücadele etmektedirler. Zamanlarını, emeklerini dahası yüreklerini ortaya koyarak bir çocuğun nefes alması için canla başla günü tamamlamaktadırlar.

Gecesini gündüzüne katarak, damlalardan derya oluşturmaya çalışan umut elçileri için bir çocuğun gülmesi, bir çocuğun yaşaması en büyük ödüldür.

Çocuklar geleceğimizdir, yaşamaları gerekir. Haydi arkadaşım sende şehrindeki bir çocuğa umut elçisi ol.

Elçiye zeval olmaz.