dastanilyas @ gmail.com

633 YIL SONRA İLK KADIN MUHTAR OLACAK

1391 yılında Osmanlı yönetimine geçen ve Yıldırım Bayezid'in Toptepe'den bakarak çok harika anlamına gelen "Ne âla şehir!" diye onurlandırdığı kentin adı Alaşehir olarak kalır.

Fadime Sevindik Alaşehir’de yaşayan ve esnaflık yapan bir kadın. 2024 yılı seçimlerinde doğup büyüdüğü Manisa’nın Alaşehir ilçesi Kavaklıdere Mahallesinden muhtar adayı oldu. Fadime Sevindik seçilmesi durumunda Alaşehr’in kurulmasından 633 yıl sonra ilk kadın muhtarı olacak.

Alaşehir Kitap Fuarında tanıştığımız ve Emine Pehlivan kitabımın imza gününe katılan ve hayat hikayesini paylaşan Sevindik kadın muhtar olarak mahallesine değer katmak istiyor.

Fadime Sevindik’in hayat hikâyesi


“İlk ve ortaokulu Kavaklıdere de okudum. Liseyi Alaşehir kız meslek lisesi giyim bölümü, daha sonra Ege Üniversitesi konfeksiyon hazır giyim bölümünü bitirdim.

Üniversiteden sonra Denizli’de tekstil firmalarında çalıştım. Denizli’de ikinci bir iş olarak su arıtma firmasında evlerden sipariş alma şeklinde çalışarak ile Denizli merkezin birçok noktasını gezmiş oldum. Ailemin zorlaması ile tekrar Kavaklıdere’ye dönüş yapmak zorunda kaldım. Büyük şehirde yaşamak hem zordu hem de yanımda kardeşlerim vardı daha sonra onlar dönüş yapınca yalnız kaldım, ailemde yalnız kalmamı istemedikleri için bir bahane ile oldubittiye getirerek köye getirdiler.

Erkek Mahkumlara Dikiş Dersi

Önceleri çok zor geldi şehirde farklı bir güzellik vardı. Neyse boş boş durmak istemedim, tanıdık bir abinin yanında market işine girdim. Birkaç yıl orda çalıştıktan sonra Halk Eğitim işbirliği ile cezaevinde dikiş dersi vermeye başladım. Cezaevinde 7 yıl erkek mahkûmlara ders verdim. Bu arada kendi işyerimi kurdum.

Cezaevinden ayrıldıktan sonra KOSGEB’in girişimcilere sunduğu desteklerden faydalandım. (sadece KOSGEB’in desteği ile iş yapmak isteyenler zorlanır ya da batırabilme ihtimalleri yüksek olur. Ama destek amaçlı düşünülürse çok iyi olur.) Aşağı yukarı 10 yıldır da terzilik işi yapıyorum.

Sürekli Kendini Geliştirdi

Pandemi döneminde online fitoterapi kursu aldım bu yeterli gelmedi. Antalya tarım bakanlığının online eğitimleri oluyor onlardan tıbbi aromatik bitkilerin yetiştiriciliği ile ilgili eğitim aldım. Pandemiden önce doğa yürüyüşüne katılıyordum. Bu son zamanlarda katılmıyorum. Şimdide Alaşehir Kavaklıdere mahallemizin muhtarlık seçimlerinde adayım.

Erkek Egemenliğine Son Vereceğim

Mahallemizde, 15 yıldır aynı erkek muhtar devam etmekte. Her alanda değişimin olmasından yana biriyim.”

Yönetimde ve siyasette fırsat eşitliği için daha çok kadın adayın çıkması ve seçilmesi gerekir. Eşitlik savunucusu bir yazar olarak Alaşehir Kavaklıdere Mahallesinin başta kadınlar olmak üzere tüm seçmenlerinden 633 yıllık erkek yönetimini değiştirmeleri ve heyecanlı kadın adayları Fadime Sevindik’i muhtar seçmelerini diliyorum.