dastanilyas @ gmail.com

İmza Atmaktan Korkuyorlar

 

Change.org Türkiye Kurucu ve Genel Direktörü Uygar Özesmi yazdığı mektupta “Bir kamuoyu araştırması yaptırdık. Her üç kişiden biri korkuyor. Bir imza kampanyasına katılırım da başım derde girer diye. Bu demokrasimizin için ne demek” dedi..

Merhaba İlyas Ali, diye başlayan mektubunda “ Ben Uygar. Change.org Türkiye’nin kurucusu ve genel direktörüyüm. Her hafta buna benzer mektupları ekibimle birlikte yazıyorum. Belki de ne hakkında olduğunu zaten biliyorsun. Belki bu tür mektupları birden fazla almışsındır. 

Bu yüzden lafı dolandırmayacağım. Sana yazıyorum çünkü Change.org’un en ilgili kullanıcılarından biri olduğunu biliyorum, bu nedenle sana güveniyorum. 

Hayvan hakları için, ilacına ulaşamayan çocuklar için, şiddete uğrayan kadınlar için, çevre için, öğrenciler için… Türkiye’de varlığımızı sürdürebilmemiz için… Yani mücadeleye devam etmek için sana ihtiyacımız var!” diye sürdürdü.


Genel Direktör Uygar Özesmi’nin mektubunun devamı söyle:

Sevgili İlyas Ali,

Bizler, Change.org ekibi olarak sizin hayal ettiğiniz dünya gerçek olsun, bir şeyler değişsin diye her gün çabalıyoruz. Üstelik her gün daha da zorlaşan bir dünyada, bir ülkede…

10 yıl geçmiş, dile kolay, ama yorulmadık, usanmadık, bezmedik çünkü sonuçlarını görüyoruz. Bazen ya olmasaydık ne olurdu diye düşünüyorum. İyi olmazdı! Hayvan hakları için, ilacına ulaşamayan çocuklar için, şiddete uğrayan kadınlar için, çevre için, öğrenciler için…

Ama bütün bunları yapabilmemiz için varlığımızı sürdürmemiz gerekiyor. Bu da size bağlı. Değişim çabalarını destekle, daha güzel bir dünyada, daha güzel bir ülkede tuzun olsun.

Kızıyorum. Çok kızıyorum. Politikacılara özellikle. Kanun çıkartanlara…?

Daha güçlü bir demokrasi için, insanlar imza atmaya korkmasın diye hemen şimdi destek ver.

İlyas Ali 2015’den beri her yıl senin için bir değişim raporu yayınlıyoruz. Birlikte yarattığımız değişimi, sizin taleplerinizi yayınlıyoruz. Üniversitelerimizden araştırmacılar bu raporlarla yakın tarihimizi belgeliyor, toplumun yönelimini ortaya çıkarıyor. Ama politikacılar bunlara bakıp da ben sizi şöyle dinledim, böyle dinledim, şu iyileştirmeyi yaptım demiyor. Yahu politikacının görevi değil mi halkı dinlemek?

Bu raporlar yayınlanmaya devam etsin, politikacılar halkı dinlemek zorunda kalsın diye hemen şimdi destek ol.

Kızıyorum. Basına kızıyorum. Hatırlıyorum, ilk 4 yılımızda yani 2016 yılına kadar ana akım medyada Change.org kampanyaları sıkça yer bulurdu. Şimdi ise, rakamlarla da görüyoruz, halkın başlattığı kampanyalara dair haberler azaldı. Bu da çoğu ana akım medyanın bağımsızlığını yitirdiği ve temelde para veren şirketlerin veya siyasi görüşlerin iradesi altına girdiğinin göstergesi. 

Basın artık halkı dinlesin, halkın sesi daha gür çıksın diye hemen şimdi destek ol.

Change.org temel insan hakkı olan ifade özgürlüğünü ayakta tutan ve topluca ses çıkarmanın gücünü gösteren bir mecra olarak demokrasimize 10 yıldır çok önemli bir hizmet veriyor. Bu hizmetin devam etmesi, güçlenmesi ve daha güzel bir ülke senin elinde, sen de destekle, bir şeyler değişsin.

#değişimmümkün - sen adım atınca

Sevgiyle,


Dr. Uygar Özesmi 
Kurucu ve Genel Direktör 
Change.org Türkiye