dastanilyas @ gmail.com


Not: Nişan Yüzüğümüzü Bağışlıyorum

 

Üç beş kelime ya da birkaç cümleden oluşan kısacık bilgi yumağıdır, not. Küçük bir kâğıda veya bir kitabın kenarına karalar, görünür alana asarız. Ofis işlerini unutmayalım diye iş yerindeki panoda iğnelidir; bazen “seni seviyorum” diyerek aynanın sırrına, bazen de alınacak mutfak ihtiyacına binaen buzdolabına yapıştırılır.

Not deyip geçmeyin.

Öyle notlar vardır ki içinden ciltler dolusu kitaplar çıkar. Notun anlattıklarını sığdıracak filmler çekemezsiniz.

Tekrar tekrar okuduğum, yaşamın içinde bir kalbe düşülen en naif ve içli notu elimde tutuyorum:  “Öncelikli olarak geçmiş olsun. Bu notu, merhum Muhammer Ertuğrul adına verdiğim bir miktar yardım için yazıyorum. Biz Muhammer’i kanser tedavisinde kaybettik. Bu verdiğim para da bizim nişan yüzüğümüzün parasıydı. Umarım Sare en kısa zamanda bu parayı toplayıp tedavi edilir. Rabbim yardımcınız olsun. Sizden ricam bir dua ederseniz sevinirim. Tekrar geçmiş olsun, inşallah.”

Not bu kadar! Gerisi artık bende, sende, onda vicdan sahibi insanlarda... Bağış kampanyasına düşülen bu not karşısında inanın nutkum tutuldu.

Antalya’da yaşayan, sma tip 1 ölümcül kas hastası Sare Uluçay için Denizli’deki yardım kampanyasına katılan bir gönüllünün bağışı ve bağış üzerindeki bu not bizleri yürekten dağladı.

Sevdiği Muhammer’i kanserden kaybeden ve sevdiğinin anısına “nişan yüzüğünün parasını” sma hastası bir çocuğun yaşaması umuduna bağışlayan bu yüce gönüllü örnek insanın acısını paylaşıyor, sevdiği için Allah’tan rahmet diliyorum.

Sma hastalığında zolgensma adlı dünyanın en pahalı gen tedavisi çocukların ve ailelerin en büyük umududur. Sare’miz, 2 milyon 300 bin dolarlık Dubai’den alınan hastane teklifi ile umut kampanyasını sürdürüyor. İnanıyoruz ki Sare ilacına kavuşacak, bundan önceki 74 kardeşi gibi.

Bu umut kampanyasında yalnız olmadığımızı biliyoruz. Her geçen gün ve her tanıştığımız insan bizim bu inancımızı büyütüyor. Okul harçlığından, kahve parasından, pazar nafakasından, gönlünden, azından bağış yapan binlerce gönüllü olduğunu görmek mutlu ediyor.

Çünkü umuda, yaşama, inanca, kardeşliğe ve dünyanın en büyük bağsız ailesine düşülen notlar çığ gibi büyüyor.

Ve müsaadenizle, küçük bir not: “Sare yaşayacak ve onun için de güneş doğacak”