dastanilyas @ gmail.com

KÖYLÜYSEK CAHİL DEĞİLİZ

Yozgat Çekerek Kamışçık Köyüne –benim köyüm- yapılmak istenen mermer ocağına karşı köylümüz eylem başlattı.

Yozgat sınırında ve Tokat sınırında bulunan yan yana iki köyün sınırlarında kargaşa yaratarak bürokratik işlemleri Yozgat Tokat illeri arasında çıkmaza sokmak isteyenler köylünün tepkisini hesaba katmamıştı.

Mermer ocağı yapılmak istenen doğa harikası alanlar içinde köylü için kutsal adledilen anıt ağaç Ulukavak ve su kaynakları var.

Türkmenler hiç de sessiz sedasız olanı biteni izleyecek köylüler değil. Üç etek sayasını giyen bayrağını alan kadınlar, yaşlılar, erkekler, gençler, çocuklar mermer ocağına dur demek için ayaklandılar.

YOK ÖYLE DAĞDAN GELİP BAĞDAKİNİ KOVMAK!

Bergama’da, Karadeniz yaylalarında, Akdeniz’de dahası memleketin her karış yeşilinde mermer ocaklarının yarattığı tahribat gözler önünde. Ocaklardan çıkan tozların bilumum canlının nefesini keseceğini bilmek için müneccim olmaya gerek yok.

Yer altı yer üstü sular kullanılamayacak hale gelecek ve su olmazsa hayat duracaktır.

BAKIN BURASI ÇOK ÖNEMLİ! Köylü kadınlar içinde birinin sözü çok anlamlıydı: TÜRKİYE’Yİ YEDİLER BİR BURASI MI KALDI? Çekin elinizi ve doymak bilmez gözünüzü köylünün üç karış toprağından ve köyünün dağlarında huzurla sürdüğü yaşamından.

Kamışçık Köyü Muhtarlığı ve köylülerimiz başta olmak üzere Kamışçık Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, siyasi partiler, sivil toplum örgütleri, kardeş köy dernekleri, çevre dostu aktivistler, gerçek ve doğru haber peşinde koşan basın ile HAKLI MÜCADELEMİZ için el birliği ile çalışıyoruz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi “Köylü milletin efendisidir.”

Haklıyız, kazanacağız.