dastanilyas @ gmail.com

Amatör Kadın Oyunculardan Müthiş Komedi Filmi: Zalımın Gülü

 

Antalya’da ev hanımı bir grup kadının tiyatro yapmak için kurduğu Antalya Kadın Sahnesini Destekleme Derneği oyuncuları müthiş bir komedi filmi çektiler. Dernek başkanı ve oyuncu Sedef Yıldız’ın senaryosunu yazdığı Zalımın Gülü adlı filmi Yeşilçam’ın tanınmış yönetmenlerinden Esat Şekeroğlu yönetti.

Çekimleri Antalya Varsak bölgesinde ve Dernek merkezinde tamamlanan filmin fragmanı sosyal medyadan paylaşıldı. Filmin yönetmeni Esat Şekeroğlu ile yaptığımız görüşmede, Antalya’da tesadüfen Zalımın Gülü adlı oyunu izlediğini ve her biri amatör olan oyuncuların performansını beğendiğini, doğaçlama yöntemi ile oynadıklarını ve rol kabiliyetlerinin çok iyi olduğunu fark ettiğini söyledi. Kadınları sahnede iken soluksuz izleyen Şekeroğlu, nasıl olurda bu kadar başarılı bir ekibin adını yeteri kadar duyuramadığına anlam veremez.

Bazen doğru zamanda doğru yerde bulunursunuz. Esat Şekeroğlu ve Antalya Kadın Sahnesini Destekleme Derneği oyuncuları için doğru zaman gelmişti. Daha oyunun ilk dakikalarında senaryo ve oyuncaların enerjisini fark eden ünlü yönetmen bir taraftan da yeni filmini kafasında çekmeye başlamıştı.

(ZALIMIN GÜLÜ)

Oyunun yazarı ve Dernek Başkanı Sedef Yıldız sahneden ayrılıp kuliste yönetmen Şekeroğlu’nun teklifini heyecanla dinledi. Arkadaşları ile durum değerlendirmesi yapacaklarını ve en kısa zamanda geri dönüş yapacaklarını söyledi. Yetmiş yaşındaki yüreği kuş gibi pırpır eden Sedef Yıldız tiyatro sahnelerinden sonra kamera karşısında olmayı hayal dahi edemiyordu.

Sedef Yıldız başlı başına bir başarı hikayesi. Emekli olduktan sonra bir grup arkadaşı ile başladığı sosyalleşme yolculuğu artık tanınmış birine dönüşüyordu. Sahnelerde canlandırdığı karakterler onunla vücut buluyor, komşuları arkadaşları Yıldız’ın içinde yanan oyunculuk ateşine inanamıyorlardı.

(SEDEF YILDIZ)

Onlarca oyunda kadın hakları, kadın cinayetlerini işlediler ve sahnenin tozunu yuttular. Oyunculuk deneyimi ilerleyen Sedef Yıldız içindeki yazma aşkına da baş gelemeyip kendi oyunlarını yazmaya, sahnelemeye başladı. Zalımın Gülü’nde olduğu gibi hem yazdı, hem oynadı.

Film için kullanılan sahneler Varsak adlı gecekondu bölgesinde, Sedef Yıldız’ın evinde ve Dernek merkezinde çekildi. Tam bir imece ve kadın dayanışması şeklinde çekilen filmdeki karakterlerin hepsi kadın. Oyunculuk deneyimleri ile kendilerinden bekleneni fazlasıyla veren kadınlar kameranın arkasından heyecanla kayıt yapan Şekeroğlu’nu amatör ruhlu oyunculukları ile fazlasıyla memnun ettiler.

Çekimleri tamamlayan Şekeroğlu kurgu, montaj ve müzikler için filmi İstanbul’a götürdü. Önümüzdeki aylarda galasının yapılması beklenen film için yönetmen Şekeroğlu çok umutlu. Filmin fragmanını Şekeroğlu’nun youtube kanalından izleyebilirsiniz.

Kentin kültür sanat alanındaki önemli bir mozak olan kadın oyuncular başta Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinden gerekli ilgi ve desteği bulmak istiyorlar. Antalya’nın kültür elçilerinin yapacağı çok film ve oynayacağı çok tiyatro var. Yeter ki onların farkında olunsun.

 Her biri Antalya’nın Ümmiye Koçak’ları olan Sedef Yıldız, Demet Şahin, Beyhan Semerci, Müşerref İnce Erbay ve Antalya Kadın Sahnesini Destekleme Derneği’nin usta oyuncularının hak ettikleri değeri ve alkışı almaları dileğiyle.

 

 

(DEMET ŞAHİN)

(MÜŞERREF İNCE ERBAY)