ulviyekuccuk @ gmail.com

Ekonomik sıkıntılar, insan hakları konusundaki olumsuzluklar, yargı bağımsızlığı, medyaya yönelik ceza davaları ve mahkumiyet kararları Türkiye'ye bakışı hızla değiştiriyor. 10 bin çalışanı ile 4 kıtada 7 sektörde faaliyet gösteren Şahinler Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin, yabancı yatırımcı için Türkiye'nin 'Güvensiz' bir ülke olduğunu söyledi.

'Güvensiz ülke' imajını süratle aşmalıyız

Yeni yatırımlar yanında, yabancı yatırımcıların Türkiye gelmesi için yoğun bir lobi çalışmaları yaptıklarını vurgulayan Kemal Şahin, başta basın özgürlüğü ve yargı kararları olmak üzere Türkiye'de yaşanan olumsuzlukların ivedilikle giderilmesi gerektiğini belirtti. Şahin, Türkiye'nin güvensiz ülke duvarını aşması için gerekli düzenlemelerin zaman geçirmeksizin gerçekleştirmesi gerektiğini söyledi. Şahin, yabancı yatırımcının Türkiye'ye ilgisinin değişimle mümkün olabileceğini de sözlerine ekledi.

Sanayide yatırım için yeni yerler arıyoruz”

Megasaray Club Belek'in 30. yılı nedeniyle düzenlenen törende konuşan Kemal Şahin, Şahinler Holding olarak üretimde, ihracatta ve turizmde büyümeye devam ettiklerini söyledi. Şahin, turizme tam odaklandıklarını, Antalya'da şehir oteli konseptine yeni bir bakış açısı getirmeyi amaçladıklarını, bu nedenle de Konyaaltı sahilindeki Harrington Park Oteli'ni satın aldıklarını 1 Haziran'da açacaklarını bildirdi.

Türkiye'nin ilk özel serbest bölgesi

Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin, hem sanayide hem de turizmde yeni yatırımlar yapmaya devam edeceklerini söyledi. Şahin, Türkiye'nin ilk özel serbest bölgelerinden 3,5 milyar dolar işlem hacmine sahip Avrupa Serbest Bölgesi’nin (ASB) de kurucusu ve işleticisi olduklarını söyledi. Turizmin ihracat gibi Türkiye’ye çok döviz kazandıran sektör olduğunu vurgulayan Şahin, "Türkiye'nin, yıllık turizm geliri pandemi öncesinde 35 milyar doları aşmıştı. Bu yıl bu rakama yaklaşacağımızı umuyoruz" şeklinde konuştu.