ulviyekuccuk @ gmail.com

Kurultay sürecinin başladığı CHP'de Antalya Örgütü'nde kulisler, yavaş yavaş hareketlenme, delege seçimleri, ilçe ve il başkan adaylıkları ile ilgili  çalışmaları da hızlanma eğilimine girdi. Antalya'nın en kalabalık ilçesi  konumundaki Kepez'de İlçe Başkanı Önder Kurnaz, Kepez Belediye Başkan Adaylığı'nı düşündüğü için yeniden aday olmayacağını açıklamıştı. Kurnaz'dan boşalacak CHP Kepez İlçe Başkanlığı için Kurnaz'ın en yakınındaki üç isim, Gökhan Ölmez, Zeki Doğan ve Halil Yurtsever adaylıklarını duyurdular. Kurnaz'ın 'Birleşin tek aday olarak seçime daha güçlü girin'talebine sıcak bakmayan Doğan, Ölmez ve Yurtsever çalışmalarına hız vermiş görünüyorlar.

Muratpaşa'da Şahin'in rakibi yok gibi 

Temmuz ayında başlayacak delege seçimleri öncesinde CHP Muratpaşa İlçe Başkanlığı için mevcut Başkan Hasan Şahin dışında şu ana kadar adaylık sinyali veren bir başka isim çıkmadı. Siyaset kulislerinde Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın Hasan Şahin'e Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen'in ise İl eski Başkanı Ahmet Kumbul'a sıcak baktığı konuşuluyor. Döşemealtı'nda ise İlçe Başkanı Reşit Doğan'ın karar aşamasında olduğu, adaylık düşüncesi olan bazı isimlerin de Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç'in işaretini beklediği öne sürülüyor. Kulislerde CHP Döşemealtı İlçe Kongresi'nin elektrikli bir ortamda geçeceği konuşuluyor. 

Konyaaltı'nda Duruk ve Zor açıkladı

CHP Konyaaltı İlçe Başkanlığı için halen görevi sürdüren Onur Duruk yeniden aday olacağıı duyurdu. Üye ve delege bazında uzun süredir çalışmalarını sürdüren partinin önemli isimlerinden Ayhan Zor da adaylığı açıkladı. Kulislerde İlçe Başkanı Onur Duruk ile yıldızının bir türlü barışmadığı iddida edilen Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen'in ise Belediye Meclisi Üyesi Demet Gündüz'ün CHP Konyaaltı İlçe Başkanı olmasını istediği iddia ediliyor, Başkan Esen ise sesizliğini korumayı tercih ediyor. 

Toparlanma için 'Tuncay Ağbi' formülü

Delege seçimleri, il ve ilçe kongreleri öncelikli olsa da CHP'de şüphesiz en önemli konu CHP Antalya İl Başkanlığı koltuğuna kimin oturacağı, ya da kimin oturması gerektiği. İl Başkanı Nuri Cengiz yeniden aday olacağını işaretmiş, Ziraat Mühendisleri Odası Antalya Şubesi eski Başkanı Vural Şahin adaylığını duyurmuştu. İl yöneticilerinden Buğra Özçelik'in adı da İl Başkan adaylığına hazırlandığı parti kulislerinden sızan haber arasında. CHP'nin aksaçılıları olarak bilinen deneyimli partililer, 2024 yerel seçimleri yaklaşırken, parti örgütünün enerjisini çok adaylı kongrelere harcamak yerine 'ağbi' konumundaki tek bir adayla CHP Antalya İl Kongresi'ne gidilmesi gerektiğini savunuyorlar. Bu noktada partinin yerel seçime derlenip toparlanması, dinamik bir yapıyla girmesi için parti tabanının ve kamuoyunun yakından bildiği, siyasi deneyimi, enerjisi yüksek, parti tabanında sempatisi olan, ekiplerin ve grupların itirazı etmeyeceği Tuncay Ercenk'in adı öne çıkmaya, 'Tuncay Ağbi' formülü giderek daha çok konuşulmaya başlandı. CHP'de Bayramdan sonra kulislerin daha da hareketlenmesi, partide birlik ve beraberlik çağrı ve girişimlerinin hız kazanması bekleniyor.