ulviyekuccuk @ gmail.com

 

Komşusu Alanya'dan sonra Antalya'nın en kalabalık ilçesi olan Manavgat'ın da Türkiye'deki pek çok ilçe gibi İl olma hayali var. 50 ilden büyük olduklarını bildiren Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen 250 bin turistik yatağa sahip olan ve yılda 4 milyon turist ağırlayan, bu alanda Türkiye birincisi konumundaki Manavgat'ın İl olma hayalinin gerçeğe dönüşmesini beklemenin en doğal hakları olduğunu söylüyor. Başkan Sözen, zeytinliklerin madencilik faaliyetine açılması, Manavgat bölgesinde kontrolsüz, denetimsiz bir şekildte sera alanlarının artmasını endişe ile karşıladıklarını belirtti.

Türkiye'nin parlayan yıldızıyız

Tarihinin en büyük orman yangını yaşanmasına rağmen belediye olanakları ile yaraların önemli bir bölümünü sardıklarını vurgulayan Başkan Sözen, "Manavgat olarak çağdaş bir kent olma hakkımız. Üniversite ve ilçemize yakışan bir devlet hastanesine, limana  kavuşmak için neyimiz eksik ? Devletin tüm olanakları, üniversite, hastane gibi kurum ve kuruluşlar, yatırımlar,  bizden alınıp komşumuz Alanya'ya veriliyor. Üreten bir kentiz. Ancak siyaset bizi teslim almaya, Manavgat'ın büyümesine, gelişmesine engel olmaya çalışıyor. Manavgat'a hizmet üretme çabalarımıza siyaseten engel olunuyor. Biz de siyasete teslim olmamaya, halkımızdan aldığımız güçle engelleri ortadan kaldırıp, hizmet üretmeye  çalışıyoruz" dedi..

Doğal Afet Bölgesi ilanı kağıt üzerinde kaldı.. 

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Manavgat'ın 28 Temmuz 2021'de dört farklı noktadan başlayan ve 10.günde ancak söndürülebilen tarihin en büyük orman yangını felaketini yaşadığını vurguladı. Sözen, kısa sürede geniş bir alana yayılan felakette 60 bin hektara yakın ormanlık alan ile 2 binin üzerinde ev, işyeri ve deponun zarar gördüğünü vurguladı. Sözen, şunları söyledi: "Manavgat tarihinin en büyük orman yangını nedeniyle 'Genel Hayata Etkili  Afet Bölgesi' ilan edildi. Ancak muhalefet  belediyesi olduğumuz için afet bölgesi olanakları bize sağlanmıyor. SSK, ÖTV gibi vergileri ödemeye devam ediyoruz, yangından zarar gören alanlara hizmet götürebilmek için İller Bankası'ndan talep ettiğimiz kredileri bile alamıyoruz"

Manavgat Şelalesi de elimizden giriyor ..

Daha önce CHP'li Manavgat Belediyesi sınırları içerisinde bulunan Oymapınar Barajı, bir gece operasyonu ile iktidar tarafından AKP'li Akseki Belediyesi'ne verilmişti. Şimdi de dünyaca ünlü Manavgat Şelalesi CHP'li Manavgat Belediyesi'nden kopartılmak isteniyor. Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Mayıs ayında tahsisi sona erecek olan Manavgat Şelalesi'nin işletmesinin ihale ile özel bir firmaya verilmesinin gündemde olduğunu, Manavgat Şelalesi'nin siyasi rant uğruna bir yandaş firmaya peşkeşini önlemek için Manavgat halkı ile kamuoyunun desteğini beklediklerini belirtti.

Antalya-Alanya otoyolu da paralı olacak

Başkan Sözen, Resmi Gazete'de yayınlanan Antalya-Alanya Otoyolu Projesi'nin ihalesi edilmesini önemli olduğunu, ancak yap-işlet modeliyle gerçekleştirilecek otoyolun paralı olmasının ise kaygı verici olduğunu sözlerine ekledi. Tamamlandığında Antalya-Alanya ulaşımının kesintisiz sağlanacağı otoyol trafik yükünü önemli ölçüde hafifletecek.  84 kilometre olarak planlanan Antalya-Alanya paralı otoyolu bağlantı yollarıyla birlikte 122 kilometre uzunluğunda olacak.