ulviyekuccuk @ gmail.com

Kısa adı EKİPDER olan Ekonomi İş Geliştirme ve Planlama Derneği Başkanı Reşat Güney, kadın girişimciliğini desteklemek, istihdamı artırmak hedefiyle yola çıktıklarını, bu önemli projeyi Antalya'da kadın girişimcileri çatısı altında bulunduran derneklerle birlikte gerçekleştirmek istediklerini söyledi. Başkan Güney, merkezi Antalya'da bulunan EKİPDER'in 3 şehirde 5 şube ve 150 iş insanı ile girişimciliği artırma çababı içinde olduğunu belirtti.

Kadının elinin değdiği yer güzelleşir

Kadının ekonomiye kazandırılması, kadın girişimciliğinin canlandırılması için neler yapılabileceğinin belirlenmesi amacıyla düzenlenen toplantıda konuşan EKİPDER Başkanı Reşat Güney, “kadınlarımızın ekonomik, sosyal, siyasi, kültürel ve ticari hayatın içinde olmalarını destekliyoruz. Kadınların, kadın girişimcilerin yapamayacakları hiçbir şey yok. Bunun için de Mart ayı sonunda Antalya'da kadın girişimciliği konusunda uzmanların ve kadın girişimcilerin katılacağı bir panel düzenlemeyi planlıyoruz" dedi.

Antalya'da 'Kardan Kadınları' artıralım

Başkan Güney, amaçlarının Antalya'da kadın girişimciliğinin çok yönlü olarak tartışıldığı etkinlikleri geleneksel hale getirmek, kadın girişimcilere tecrübelerini aktarmak, kadın girişimliği güçlendirmek, donanımlı hale getirmek olduğunu ifade etti. "Güçlenmeyi, gelişmeyi, tecrübeyi, istihdamı kadın girişimcilerle birlikte sağlayalım" diyen Güney,"Ekonominin kardan kadınlarını birlikte yaratalım. Kadın girişimcilere cesaret verelim. Kadın girişimcilerin daha çok kazanmasını, alın terlerinin karşılığını almalarına katkıda bulunalım" şeklinde konuştu.

Dernek başkanlarından projeye destek

EKİPDER'in kadın girişimciliğini desteklemek hedefiyle düzenlediği toplantıya Türkiye Odalar Borsalar Birliği(TOBB)Antalya Kadın Girişimciliği İcra Kurulu Başkanı Serap Kocaoğlu, Antalya İş Kadınları Derneği(ANTİKAD)Başkanı Fatma Kotanak, Antalya Güçbirliği Platformu Başkanı Canan Tungar, Kafkasın Kadınları Derneği Başkanı Emel Yenigün, Başkan Yardımcısı Mürvet Akalın, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği(ÇYDD)Antalya Şube Başkanı Ayşe Neyişçi ve Konyaaltı Lions Kulüp Kurucusu Saime Gülşen katıldı. Akdeniz Girişimci İş kadınları Derneği (AGİDER) Başkanı Figen Sayın hastalığı nedeniyle katılamadı. Toplantıda dernek başkanları EKİPDER'in projesine destek vereceklerini söylediler.