Antalya’da ilkokul, ortaokul ve liselerde yürütülecek eğitim öğretim faaliyetlerini planlamak ve bu kapsamda eğitimde nitelik ve kaliteyi arttırmak amacıyla başlatılan AHENK Projesi kapsamında 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı ikinci döneminin başlamasıyla ziyaretlerine hız kesmeden devam eden Vali Ersin Yazıcı, Varsak İmam Hatip Ortaokulu öğretmen ve öğrencileriyle bir araya geldi. Ziyarette Vali Yazıcı’ya Kepez Kaymakamı Nusret Şahin ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Karakaş eşlik etti.
Ziyaret kapsamında öğrencilerle kitap okuyup merak ettikleri soruları cevaplayan Vali Ersin Yazıcı öğrencilere, kitap okumanın faydalarını ve kitap okuma alışkanlığının önemini anlattı. Öğrencilere erdemli olmak ve yalan söylememek üzerine sohbet eden Vali Yazıcı, geleceğe dair hedeflerini dinledi.
Hepimiz Dikkatli Olalım
Öğrencilerle karşılıklı soru-cevap şeklinde geçen etkinlikte Antalya’da pandeminin nasıl bir seyir izlediğine dair soru soran öğrencilere Vali Yazıcı; “Pandemiyle mücadele halen devam ediyor. Hepimiz lütfen dikkatli olalım. Virüsten korunmanın en etkili yolu aşı ve tedbirler. Özellikle aşı sayesinde hastanelerde yoğunluk yaşanmıyor ve virüs daha hafif atlatılıyor. Unutmayalım ki; virüs halen aramızda hepimiz dikkatli olup tedbirlere uyalım.” dedi.
2022 Yılının Antalya Ekonomisi İçin Olumlu Geçeceğini Düşünüyorum
6-A sınıfından Kayra’nın Antalya’nın ekonomisinin 2022 yılında nasıl olacağı şeklindeki sorusuna Vali Yazıcı; “Bu yıl inşallah ekonomimiz iyi olacak. Sektörden aldığım bilgiler, sektördeki iş insanlarından aldığım bilgiler doğrultusunda 2022 yılı inşallah 2019 yılının da üstüne çıkacağını bize gösteriyor. 2019 yılında şehrimiz 16 milyon turisti ağırladı. İnşallah 2022’de bunu yakalayıp daha yukarılara taşıyacağız. Turizmin yanında önemli de bir tarım şehriyiz. Tarımda da şehrimizde çok büyük gelişmeler yaşanmakta. Turizm ve tarım ile birlikte 2022 yılının Antalya ekonomisi için olumlu geçeceğini düşünüyorum.” şeklinde konuştu.
Yalanı Yaşamınıza Sokmayın
Öğrencilere onları hayatta en fazla neyin rahatsız ettiğini soran Vali Yazıcı, yalanı hiçbir şekilde yaşamlarına sokmamaları gerektiğini, birine yalan söylediğimizde karşıdaki kişiye de bize yalan söyleme hakkı verdiğimizi söyledi.
Mutlaka Her Gün Düzenli Kitap Okuyun
Öğrencilere dost ve arkadaş arasındaki farkı soran Vali Yazıcı, dostlarından birinin onları asla yalnız bırakmayacak kitapların olmasını istedi. Her gün düzenli kitap okuduğunu ve kitap okumanın kendisini farklı dünyalara sürüklediğini, hayattaki bütün sıkıntıları ve üzüntüleri unutturduğunu söyleyen Vali Yazıcı öğrencilere, mutlaka kitap okumaları tavsiyesinde bulundu.
Eğitim Benim İçin Hep İlk Sırada
Varsak İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerle sohbetin ardından öğretmenlerle bir araya gelen Vali Yazıcı, 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı ikinci döneminin hayırlı olmasını diledi. Geleceğimizin teminatı gençlerimizin ve ülkemizin yarınları için projeye hep birlikte el birliğiyle destek vermemiz gerektiğini aktaran Vali Yazıcı; “Çalışma hayatım boyunca eğitim ve gençlerimiz hep ajandamda ilk sırada yer aldı. Çünkü bu iki şeyin hem ülkemiz hem de bizlerin geleceği için ne denli önemli olduğunun hep farkındaydım. Siz değerli öğretmenlerimizin işlerinin zor olduğunun farkındayım.
Ancak çocuklarımızın hiçbirinden vazgeçemeyiz. Devletimizin ve milletimizin yarınları için gençlerimizin eğitimiyle daha da özveriyle çalışmalarımıza devam etmeliyiz. Dünyanın en değerli varlıkları olan çocuklarımız sizlerin elinde yetişiyor. Bu yavrularımız için hep birlikte elimizi taşın altına koyarak onları iyi bir eğitim ve iyi bir ahlakla yetiştirip geleceğe hazırlamalıyız. Aydınlık bir gelecek için gençlerimize şimdiden dokunmalıyız.” ifadelerini kullandı.