“Eğitim varsa gelecek var” sloganıyla hareket eden ve eğitime büyük katkılar sağlamaya devam eden Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu'nun girişimleriyle Kemer'e kazandırılacak olan Akdeniz Üniversitesi Denizcilik Fakültesi ve 300 kapasiteli yurt binasının yapım çalışmaları devam ediyor.

 

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Kuzdere Mahallesi 719 ada 2 parsel sayılı 11 bin 676 metrekarelik Kemer Belediyesi'ne ait taşınmaz üzerine yapılan fakülte ve yurt binasının çalışmalarını yerinde inceledi. İncelemeler sırasında Başkan Topaloğlu'na Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Emin Gül, Kuzdere Mahalle Muhtarı Serkan Günay, Kemer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mehmet Derya Baytekin, Kemer Belediyesi Zabıta Müdürü Erhan Kurtoğlu eşlik etti.

 

Denizcilik Fakültesi'nin yapım çalışmaları kapsamında mebran üstü koruma betonu dökümünün yapıldığı, ardından demir temel radya bağlama işine başlanılacağı belirtildi. Su ve elektrik tesisatının döşeme işlemlerinden sonra temel döküm çalışmaları başlayacak.

 

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, yaptığı açıklamada, “Bismillah dedik. Kemer'e artık bir fakülte kazandırıyoruz. Yapılacak olan fakültenin yan tarafından yurt binasının da yapımına başlanıldı. Asansör boşluklarının yerlerini işaretleyip kazmaya başladılar. Antalya Valimiz ve Kemer Kaymakamımızla görüşüp bir gün belirleyerek temek atma törenini yapacağız. Kemerimize hayırlı olsun.” dedi.

 

Başkan Topaloğlu, daha önce Akdeniz Üniversitesi'nde, Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan'la Denizcilik Fakültesi'nin protokolüne imza atmıştı.

 

Söz konusu fakültede derslikler, öğretim üyeleri odaları, dekanlık, yemekhane, uygulama alanları, konferans salonu ve teknik mahallerden oluşacak.

 

Yapılacak olan 4 katlı Denizcilik Fakültesi'nin 4 bölümden (Lojistik, Gemi Makineleri İşletme, Denizcilik İşletmeleri ve Deniz Ulaştırma İşletme) oluşacağı kaydedildi.