AHENK Projesi kapsamında Kepez Ortaokulu’nu ziyaret eden Vali Yazıcı’ya Kepez Kaymakamı Nusret Şahin ve ilçe protokolü eşlik etti.
Devletime ve Milletime Hizmet Etmeyi Seviyorum
AHENK Projesi kapsamında 27’nci okulu ziyaretini gerçekleştirdiğini belirten Vali Yazıcı, öğrencilerin kendisine sorduğu soruları yanıtladı. Öğrencilerden en çok gelen soru Valilik mesleğinin zor tarafları nelerdir oldu. Vali Yazıcı bu soruya; Valiler Cumhurbaşkanı’nın temsilcisidir. Herhangi bir ildeki okul, sağlık kurumları, kamu daireleri gibi devlet kurumlarının birbiriyle koordinasyonunu sağlayan kişidir. Zor bir iş midir evet ama ben işimi severek yapıyorum. Bu yüzden bana hiç zor veya yorucu gelmiyor. Devletime ve milletime hizmet etmeyi seviyorum.” ifadelerini kullandı.
Mutlaka Bir Spor Dalıyla Uğraşın
Öğrencilere hayallerini soran Vali Yazıcı bir öğrenciden çok hoşuna giden bir yanıt aldı. Veteriner olmak istediğini ve patenle dünya rekorları kırmak istediğini söyleyen öğrencinin hayallerine bayıldığını belirten Vali Yazıcı; “Sevim Sude hem bir meslek hem de bir spor yapmak istiyor. Mutlaka ama mutlaka hangi işi yapıyorsanız yapın, hangi alanda okursanız okuyun mutlaka bir spor dalına yönelip, onu yapın.
Beğendiğiniz ve sevdiğiniz bir sporla uğraşıyor olmanız lazım. Bu okulda da ASİST Projesiyle birlikte hepinize bir spor branşı teklifi sunuldu. Siz bu spor dallarını seçeceksiniz, biz de size her türlü imkânı sağlayacağız. Ayakkabı, kıyafet teminini bizim tarafımızdan karşılanacak lütfen bunu ailelerinize anlatın. Sizlerin bir spor dalıyla ilgilenmenizi ve kitap okumanızı çok önemsiyorum. Bu sizlerin geleceği için çok önemli.” dedi.
Ne Kadar Kıymetli Olduğunuzu Unutmayın
Birinci önceliğinin çocuklar, gençler ve yoksul insanlar olduğunu belirten Vali Yazıcı, çocukların ve gençlerin geleceği şekillendirdiğini ve bu yüzden en çok eğitim alanında çalışmalar yaptığına değindi. Vali Yazıcı; “Sizler Atatürk’ün de dediği gibi ‘Geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız’ ülkemizi daha da yüceltip hedeflediğimiz aydınlık yarınlarımızı var edecek olan sizlersiniz. Ne kadar kıymetli olduğunuzu sakın aklınızdan çıkarmayın.” şeklinde konuştu.
Öğrencilere hayatta hiçbir işlerini tesadüfe bırakmamaları gerektiğini söyleyen Vali Yazıcı; “Ben hiçbir öğrenciye ders çalışın demem, hatta bunu söyleyenlere kızarım. Ben gördüğüm her öğrenciye kitap okuyor musun diye sorarım çünkü düzenli kitap okuyan bir öğrenci benim için yeterlidir. İçiniz de spor yapanlar bilirler maçı kazanmak istiyorsan çok antrenman yapman gerekir. Hayat bu kadar basit, bir şeyi istiyorsan onun için çalışacaksın. Antrenman çok yapılmazsa maç tesadüfen kazanılabilir. Hayatta da işinizi tesadüfe bırakmayın derim.” dedi.
Kimseye Size Yalan Söyleme Hakkı Vermeyin
Her okulda olduğu gibi Kepez Ortaokulu’nda da anket yapan Vali Yazıcı öğrencilere onları en çok neyin rahatsız ettiğini sordu. Öğrenciler büyük oranda en çok yalandan rahatsız olduklarını belirtince Vali Yazıcı: “Hem rahatsız oluyoruz hem de çok yalan söylüyoruz. Burada bir çelişki var. Bize yalan söylenmesinden rahatsız oluyorsak biz neden yalan söylüyoruz. Eğer siz karşınızdakine yalan söylerseniz ona da size yalan söyleme hakkı vermiş oluyorsunuz. Ben kimseye yalan söylemeyerek onlara bana karşı yalan söyleme hakkı vermiyorum. Siz de pembe, beyaz veya büyük hiç fark etmez başkalarına yalan söylemezseniz onlara da yalan söyleme hakkı vermemiş olursunuz.” dedi.
Öğrencilerle sohbetinin ardından okulda görevli öğretmen ve idarecilerle de bir araya gelen Vali Yazıcı AHENK Projesinin önemini anlatarak projenin bir sınırının olmadığını, her öğretmenin kendinden bir şeyler katarak projeyi geliştirebileceğini belirtti.