Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer Vali Ersin Yazıcıya nezaket ziyaretinde bulundu. Valilik Toplantı Salonunda İl Eğitim Değerlendirme Toplantısına katılan Bakan Özer ve Vali Yazıcı Aksu Uçak Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde hangar ve atölyeleri inceleyerek öğrenci ve öğretmenlerle sohbet etti.

Antalya Çok Başarılı
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Vali Ersin Yazıcı’ya nezaket ziyaretinde bulundu. Valilik şeref defterini imzalayan Bakan Özer İl Eğitim Değerlendirme Toplantısına da başkanlık etti. Toplantının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Özer, Antalya'nın, yüz yüze eğitimde ilk 3 haftada başarılı süreç yönettiğini söyledi.

Antalya’da yüz yüze eğitime ara verilen sınıf sayısının çok az seviyede olduğuna dikkat çeken Bakan Özer; “Tüm Türkiye’de süreç kontrollü bir şekilde devam ediyor. Yüz yüze eğitime ara veren sınıflarımız oluyor. Türkiye’deki vaka sayısının seyrine göre yüz yüze eğitime ara veren sınıf sayımız artıyor. 14 gün sonra bu sayı azalıyor. Tekrar yüz yüze eğitime devam ediyor. Vaka sayısına göre veriler değişiyor. Ama okullarımız açık bir şekilde yüz yüze eğitim vermeye devam ediyor. Tüm bu veriler toplumda şu anda en güvenli yerlerin okullar olduğunu bize gösteriyor.” dedi.

308 Milyon TL Yatırım
Okul yatırımları hakkında da bilgi veren Özer; “Bugün Antalya’daki devlet yatırım programlarını da revize etme imkânı bulduk. Şu anda Antalya’da devlet yatırım programında ve il yapım programında hem yeni yatırımlar deprem güçlendirme ve yıkımdan dolayı devam eden yatırımlarımız var. Bunların toplam maliyeti 308 milyon TL. Çok elim bir yangın felaketi yaşadık. Antalya da bundan etkilendi. Bu süreçte koordineli bir şekilde ihtiyaçları karşıladık. Manavgat’ta yeni okul yapımı konusunda da desteklerimizi verdik. Bu süreç içerisinde Manavgat başta olmak üzere 3 tane yeni okul yapımını da yatırım programımıza dahil ettik. Antalya'da okullarımızın doğalgaza dönüşümü konusunda tüm taleplerini karşıladık. 9 milyon TL ödeneği gönderdik.” sözlerine yer verdi.

12 Okul Daha Açılacak
İlçelere okul müjdesi veren Bakan Özer, “Kepez'e 4, Manavgat'a 3, Muratpaşa'ya 1, Konyaaltı'na 1, Kumluca'ya 1, Serik'e 1, Alanya'ya 1 olmak üzere 12 tane ilkokul yapılmasına karar verdik. Bu ilkokullarımızda hem anaokulu olacak hem de özel eğitim anaokulu olacak. Pazartesi gününden itibaren süreç başlayacak. Alanya’da 100 öğrenci kapasiteli öğrenci yurdu ihalesine izin vereceğiz. Gazipaşa’da 100 öğrenci kapasitesi yurdun tamamlanması için eksiklikleri varmış, 6,2 milyon TL olarak destek vereceğiz. Özel yetenekli öğrencilerimize yeteneklerini gelişme ile ilgili her türlü destek veriyoruz. Serik ve Kaş’ta iki tane bilim sanat merkezi yapımı kararı aldık.” ifadelerinde bulundu.

Bizi Mutlu Edecek Müjdeler Aldık
Vali Ersin Yazıcı ise; “Sayın Bakanımız bizi mutlu edecek güzel müjdeler verdi. 12 tane yeni okul yapılacağının, 2 tane yurt, 2 tane de Bilim ve Sanat Merkezi yapılacağının müjdesini verdi. Bunun dışında Millî Eğitim Bakanlığınca ilimizde 300 milyonun üstünde bir yatırım sağlanacağını ifade etti. İlimizin bu yatırımlara ihtiyacı vardı. Bu yatırımlarla birlikte inşallah Antalya’mızda ikili eğitimi büyük oranda bitirmiş olacağız. Antalya’nın eğitimdeki özellikle bina ihtiyaçları noktasında büyük bir sorun çözülmüş oldu. Bundan sonra geri kalan sorunlar da inşallah zaman içerisinde çözülecek. Millî Eğitim Bakanımızı daha sık bir şekilde Antalya’mıza bekliyoruz Şehrimiz adına Sayın Bakanımıza şükranlarımızı ve teşekkürlerimizi sunuyorum.” dedi.

İHA Ar-Ge Merkezi Kurulacak
Valilikte toplantının ardından Vali Yazıcı ile Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer beraberlerindeki heyet ile Aksu Uçak Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde incelemelerde bulundu. Burada atölye ve hangarları inceleyerek öğrenci ve öğretmenlerle sohbet ettiler.

Okulun uçak bakımı konusunda donanımlı, kaliteli, uluslararası standartlara uygun eleman yetiştiren bir okul olduğunu söyleyen Bakan Özer, Aksu Uçak Bakım Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde kurmayı planladıkları insansız hava aracı Ar-Ge merkezine 2,5 milyon liralık yatırım yapacaklarını bildirdi.

Antalya ziyaretinde okul ile ilgili üç önemli karar aldıklarını dile getiren Özer, okulda İngilizce hazırlık olmadığını kaydetti. Havacılık sektöründe yabancı dilin önemli olduğunu ifade eden Özer, okula İngilizce hazırlık sınıfını da koyacaklarını belirtti.

Türkiye'nin savunma sanayi konusunda önemli adımlar attığını ve Millî Eğitim Bakanlığı olarak da bu konuda koordineli hareket ettiklerini aktaran Özer; "Bu okulumuzda insansız hava aracı ile ilgili bir Ar-Ge merkezi kuracağız. İHA ile ilgili her türlü üretimin yapıldığı bir merkez. Buraya yaklaşık 2,5 milyon liralık da bir yatırım İHA ile ilgili her türlü Ar-Ge ile ilgili çalışmaların yapıldığı önemli bir referans merkezi olacak." diye konuştu.

İstihdamın Önü Açılacak
Okuldan her yıl yaklaşık 90 öğrencinin mezun olduğunu belirten Özer, öğrencilerin sektörde istihdam edilmesi noktasında da çaba sarf edeceklerini bildirdi. Tüm havacılık sektöründeki firmaların güçleri ve kapasiteleri imkanında sürece destek olacaklarını dile getiren Özer, süreci ise Valiliğin koordine edeceğini kaydetti.

Okulu, dünyada referans olarak gösterilen uçak bakım ile ilgili mesleki teknik Anadolu lisesi konumuna yükselteceklerini bildiren Özer, buraya hem eğitim kalitesi hem de altyapısı konusunda her türlü desteği vereceklerini belirtti.

Bakan Özer, Türkiye'de mesleki eğitimin uçak bakımından gastronomiye, turizmden biyomedikal cihaza, mikromekanik teknolojiye kadar iş gücü piyasasının ihtiyaç duyduğu tüm elemanları yetiştiren, aynı zamanda devletin, toplumun ihtiyacı olan tüm ürünleri de üretebilen okullar haline geldiğini söyledi.

Üretime Katkı Yapan Herkese Teşekkür Ederiz
Covid-19 sürecinde de mesleki eğitimin önemli bir görev üstlendiğini aktaran Özer; "2020 mart ayından itibaren Covid-19 sürecinde toplumumuzun 81 ilde, tüm ilçelerde, maskeden dezenfektana, yüz koruyucu siperlikten tek kullanımlık önlüğe, maske makinesine kadar tüm ihtiyaçlarını ortaöğretim seviyesinde eğitim veren meslek teknik eğitim okullarımız karşıladılar. Şu anda da salgın sürecinde yüz yüze eğitime devam ederken okullarımızın ihtiyacı olan temizlik malzemelerini, dezenfektanları mesleki okullarımızda üretiyoruz." dedi.

Bakan Özer, üretime katkı yapan öğretmenlere, öğrencilere teşekkür etti.