Kemer Arslanbucak Mahallesi'nde yapılacak olan anaokulunun temel atma töreni yapıldı.

Kemerli hayırsever işadamı Orduvar Akman'ın bizzat bulunduğu temel atma törenine, Kemer Kaymakamı Yücel Gemici, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ramazan Ergel, Kemer Emniyet Müdürü Deniz Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcıları Emin Gül ve Baki Yalın, belediye meclis üyeleri İsmail Aka, Ferhan Fidan, Emrah Ayhan, Mustafa Tıraş, Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (KETOB) Başkan Yardımcısı Şinasi Gürocak, Kemer Yöresi Tanıtım Vakfı (KETAV) Başkanı Volkan Yorulmaz, Kemer Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bolat Ünsal, ATSO Kemer Temsilcisi Mustafa Çetinkaya, Kemer Ulaştırma Hizmetleri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Tıraş, Kemer İşadamları Derneği (KEMİAD) Başkanı Rıza Sönmez, belediye birim müdürleri, muhtarlar ve vatandaşlar da katıldı.

Kaymakam Gemici, Başkan Topaloğlu ve Orduvar Akman, duaların edilmesi ve kurban kesilmesinin ardından anaokulunun temeli için butona bastı.

Temel atma töreninde konuşan Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, eğitime büyük bir hizmet yapan Orduvar Akman'a teşekkür etti.

Anaokulunun yapılacağı alanın 2 bin 93 metre kare olduğunu ifade eden Başkan Topaloğlu, “Bu alan Kemer Belediyesi'ne ait. 100 kişilik bir anaokul olacak. Belediye olarak biz kendimiz işleteceğiz Tahmini olarak 8 aydan önce bitecek. Orduvar Akman ve eşi Ülker Akman'a teşekkür ediyorum. Kemerimize hayırlı ve uğurlu olsun.” dedi.

Orduvar Akman ise daha önce hastane veya okul yaptırma fikri olduğunu belirterek, Başkan Topaloğlu'nun kendisine gelip Kemer'e bir anaokulu yaptırmak istediğini belirtmesinden sonra anaokulu yaptırmaya karar verdiklerini söyledi.

Daha önce Kemer'de belediye başkanlığı yapanlardan hiçbirisinin kendisine herhangi bir hizmet yapalım diye gelmediğine işaret ederek, “Başkan Necati Topaloğlu böyle bir teklifle geldi ve hemen kabul ettim. Başkanın bu teklifi getirmesinden ben çok memnun oldum. Çalışmalarda hızlı gidiyor. İnşallah güzel olacak.” diye konuştu.

Kemer Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bolat Ünsal da Kemer'e yeni bir eğitim yuvası kazandırılmasından dolayı mutlu olduklarını belirterek, “Böyle bir anaokulu Kemer'e değer katacaktır. Kemer'deki hayırseverlerin böyle güzel hizmetler yapması gurur verici. İnşallah eğitim kurumları Kemer'de çoğalır. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

KEMİAD Başkanı Rıza Sönmez de yaptığı açıklamasında, eğitimin ilk basamağı olan anaokulunun çok önemli olduğunu belirterek, anaokulunun yapılmasında katkısı olan Orduvar Akman ve Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu'na teşekkür etti.

Kemer Tur Kooperatif Başkanı Oktay Çelik, anaokulunun yapılmasında emeği olan Orduvar Akman'a ve okulun yapılmasında ön ayak olana Başkan Topaloğlu'na teşekkür etti.

Arslanbucak Mahalle Muhtarı İsmail Uğur da mahalleye yeni bir anaokulu yapılmasında imkan sağlayan hayırsever işadamı Orduvar Akman'a teşekkür ederek, pandemi döneminde bu tür hizmetlerin devam etmesini beklediklerini kaydetti.

Vatandaşlardan Melek Köylüoğlu ise Başkan Topaloğlu'nun eğitime yaptığı hizmetlerden oldukça memnun olduklarına değinerek, “Başkanımızın eğitime yaptığı katkıların devamının da geleceğine eminiz. Buradaki anaokulu gelecek nesiller için büyük bir hizmet. Başkanımız zaten eğitime ve çocuklara çok önem veriyor. Biz de kendisine değer veriyoruz.” şeklinde konuştu.

Başkan Topaloğlu ile hayırsever işadamı Orduvar Akman ve beraberindekiler daha sonra anaokulunun yapıldığı alanda incelemelerde bulundu.

Arslanbucak Mahallesi 436 ada 3 parseldeki 2 bin 96 metrekarelik arsa alanına yapılan ana okulu, 100 öğrenci kapasiteli olacak ve içerisinde sınıflar, oyun alanları, yemekhane, mutfak, revir, idari ofisler, tuvaletler ve çok amaçlı salonlar yer alacak.