Göynük Belediye Başkanlığı döneminde eğitime büyük yatırımlar yapan ve emekli bir öğretmen olan Belediye Başkanı Topaloğlu, Kemer Belediye Başkanlığı döneminde de Kemer'deki eğitimin çıtasını her geçen gün yükseltmeye devam ediyor.

Başkan Topaloğlu, eğitim ile ilgili projelerini devreye sokmaya başladığı andan itibaren velilerin takdirini toplama başladı.

Ana sınıfından 8'nci sınıfa kadar 6 bin 500 öğrencinin kırtasiye malzemelerini Kemer Belediyesi olarak ücretsiz ödeyen Başkan Topaloğlu, ilçede eğitim gören lise öğrencilerini de C plakalı araçlarla ücretsiz taşınmasını sağlıyor.

Ahmet Erkal Destek Eğitim Kursu'nda alanında uzmanlaşmış 11 öğretmenle üniversiteye hazırlanan öğrencilere de ücretsiz eğitim imkanı sunan Başkan Topaloğlu, ailelerinin Kemer'de ikamet etmesi koşuluyla üniversiteye giden öğrencilere ayda 1500 lira burs desteği veriyor.

Hayırsever iş insanı Orduvar Akman ve eşi Ülker Akman tarafından yaptırılan Kemer Belediyesi Ülker-Orduvar Akman Kreş ve Gündüz Bakımevi'ni de Kemer'e kazandıran Başkan Topaloğlu, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından yaptırılarak Kemer Belediyesi'ne devredilen Kemer Belediyesi ATSO Eğitim ve Sanat Merkezi'nde ise geleceğin müzisyenlerinin yetişmesini sağlıyor.

Kemer'de eğitimin her kademesinde büyük atılımlar yapan Başkan Topaloğlu, ilçedeki tüm okulların bakım, onarım, boya, badana ve okul bahçelerinin temizliğinin de belediye olarak yapılmasına olanak sağlıyor.

Başkan Topaloğlu, göreve geldiği günden bu yana eğitime yaptığı katkıların meyvelerini de toplamaya başladı. Ahmet Erkal Destek Eğitim Kursu'nda ücretsiz olarak üniversiteye hazırlanan öğrenciler, girdikleri sınavlarda elde ettikleri başarıları Başkan Topaloğlu ile paylaşıyor.

Ahmet Erkal Destek Eğitim Kursu'nda eğitim alan öğrencilerden, 5'i ilk 10 bine, 11'i ilk 20 bine, 29'u ilk 50 bine, 36'sı ilk 75 bine, 64'ü ilk 150 bine girme başarısı elde etti. Şevval Yağmur Öztürk ise Kemer ve Antalya birincisi Türkiye 117'ncisi olma başarısı göstererek, Kemer'in gururu oldu.

Çocuklarımızdan tek beklentimiz başarı

Başkan Topaloğlu, yaptığı açıklamasında, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılının tüm öğretmen, öğrenci ve velilere hayırlı olmasını temenni ettiğini söyledi.

Kemer Belediyesi olarak eğitime büyük destek verdiklerine işaret eden Başkan Topaloğlu, ana sınıfından 8'nci sınıfa kadar olan 6 bin 500 öğrencinin kırtasiye malzemelerini biz veriyoruz. Çocuklarımızın tüm kırtasiye malzemeleri okullara teslim edildi. Bu konuda velilerden teşekkür mesajları alıyoruz. 1400 lise öğrencisini 72 C plakalı araçlarla taşıyoruz. Şeffaf şekilde ihalesini yaptık ve çocuklarımızı evlerinden okula okuldan evlerine güvenle taşıyacağız. Ahmet Erkal Destek Eğitim Kursu'nda 300 öğrenciye ücretsiz üniversiteye hazırlık kursu veriyoruz. Bugün bir dershane en az 75 bin lira tutuyor. Bu çocuklarımızın kitap dahil masraflarını biz karşılıyoruz. Geçen sene üniversite de okuyan 925 öğrencimize ayda 700 lira burs vermiştik. Bu rakamı enflasyonu göz önüne alarak 1500 liraya çıkardık. Ekim ayının 15'nden itibaren öğrencilerin hesaplarına yatırılmaya başlanacak. Kendilerine hayırlı olsun. Çocuklarımızdan beklediğimiz tek şey başarı.” dedi.

Öğrencilerden teşekkür

Burs desteği alan öğrencilerden Furkan Yeşilkaya üniversiteye hazırlık sürecinde ve üniversiteye girdikten sonraki süreçte kendilerine verdiği tüm desteklerden dolayı Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu'na teşekkür ettiğini ifade etti.

Öğrencilerden Sude Gül Çakır da Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu'nun öğrencilere verdiği desteklerden çok memnun olduğunu belirterek, “Üniversiteye hazırlık sürecimizde bize kitap desteği yaptı. Ücretsiz eğitim almamıza olanak sağladı. Şimdi de üniversitede bize burs desteği sağlıyoruz. Kendisine çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.