Kepez Belediyesi’nin desteği ile kooperatif kuran kadınlar, ürettikleri doğal ürünleri, Tek Sarnıç Kent Parkı’ndaki dükkânlarında tüketicilerle buluşturmaya başladı.
Kepez Belediyesi’nin desteğiyle kadınlar hem üretiyor, hem de ürettiklerini satarak aile ekonomisine katkıda bulunuyor.
Kadın Kooperatifleri Destek Paketi Projesi kapsamında girişimci kadınların kooperatif kurmasını sağlayan Kepez Belediyesi, bu kooperatiflere ürünlerini pazarlama konusunda da yardımcı oluyor.
Kepez Belediyesi, Avni Tolunay Mahallesi Hürriyet Caddesi’nde 18 bin metrekarelik alana sahip Tek Sarnıç Kent Parkı’nda, üreten kadınlara emeklerini satma imkânı sunuyor.
Tek Sarnıç Kent Parkı’nda doğal ürün satışı
Kepez Belediye Başkan Hakan Tütüncü, parkta 5 dükkânın bulunduğu binayı kadın kooperatiflerine tahsis etti. Kepez Kadın Kooperatifleri adı altında 5 girişimci kadın, bu binada ürettikleri doğal ürünleri tüketiciyle buluşturuyor. Kepez Kadın Kooperatifleri Merkezi’nde, yöresel lezzetlerden pekmeze, baldan tahine, meyve sularından nar ekşisine, bakliyattan meyve ve sebze kurularına, yaş pastadan unlu mamul çeşitlerine, turşudan salçaya kadar doğal yöntemlerle ve sağlıklı koşullarda imal edilen ürünler bulunuyor.
Kadın Kooperatifleri Destek Paketi Projesi kapsamında kooperatif kuran 5 girişimci kadın, kafeterya şeklindeki dükkânlarında doğal ürünleri, kent sakinleriyle buluşturuyor. Önümüzdeki günlerde resmi açılışı yapılacak olan Kepez Kadın Kooperatifleri Merkezi’nde, ürün satışı başladı.
Hem doğa hem de doğal ürünlerle buluşma ortamı
Başkan Tütüncü, Kadın Kooperatifleri Destek Paketi Projesi ile kadın girişimcilere, emeklerini ekonomik değere dönüştürme imkânı sunduklarını söyledi. Kadın kooperatiflerine, ürünlerini pazarlama konusunda da yardımcı olduklarını aktaran Başkan Tütüncü, “Üretime, istihdama ve aile ekonomisine katkı sağlayan kadın kooperatiflerimize, ürünlerini pazarlayacakları yer konusunda da yardımcı oluyoruz. Tek Sarnıç Kent Parkımızdaki bir binayı kadın kooperatiflerimizin kullanımına tahsis ettik.
Kepez Kadın Kooperatifleri Merkezi adı altında kadın girişimcilerimiz, burada emeklerini pazarlama imkânı buluyor. Kent sakinlerimizi, Tek Sarnıç Kent Parkı’nda hem doğa ile hem doğal ürünlerle buluşmaya davet ediyorum.”ifadelerini kullandı.
Tütüncü, 10-19 Eylül 2021 tarihlerinde Dokumapark’ta Kadın Kooperatifleri Festivali düzenleyeceklerini de sözlerine ekledi.