Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının 2022 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında desteklenen ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) koordinasyonunda yürütülen; Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin uygulayıcısı ve Kumluca Kaymakamlığı’nın ortağı olduğu “Kumluca’da israf azalıyor, yerel üretici kazanıyor” projesi ile Kumluca ve çevre ilçelerdeki üreticiler gıda kurutma ve paketleme tesisine kavuşuyor.

Temel Atıldı Çalışmalar Hızlandı

Beykent Toptancı Hali içerisinde hizmet verecek gıda kurutma ve paketleme tesisinin temeli atılarak çalışmalar başladı. İlerleyen günlerde dolgu işlemleri başlayacak olan tesisin, Şubat ayı sonlarına doğru da kaba işlerinin tamamlanması hedefleniyor. Yaklaşık 5 milyon lira yatırım bedelli projeyle örtü altı üretimin en fazla yapıldığı yer olan Kumluca ve çevre ilçelerinde geçimini meyve ve sebze üretimi ile sağlayan küçük-orta-büyük ölçekli üreticilerin ürettiği ürünler, az maliyetle kurutularak hem daha da değerlenecek hem de elde kalan ürünler değerlendirilerek gıda israfının önüne geçilmiş olacak.

Gıda Kaybı Önlenecek Ürün Değerlenecek

Kumluca Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile yapılacak işbirliği ile hizmet vermeye başlayacak olan paketleme tesisi sayesinde ise üreticiler ürününü daha uygun fiyata paketlenerek lojistik maliyetlerini azaltmış olacak ve böylece hem iç pazara hem de dış pazara ürünlerini değerinde satabilecek.