ulviyekuccuk @ gmail.com


Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in sosyal medya paylaşımları gündemi oluşturmaya devam ediyor. Peker'in iddiaları rantın söz konusu olduğu her yerde faaliyet gösteren ve kamuoyunda 'mafya' olarak bilinen yasa dışı örgütlerin nasıl korunup, kollandığını da ortaya koyuyor. Antalya'da düzenlenen bir toplantıda verilen bilgiye göre, Türkiye'de 881 organize suç örgütü ile 13 bin 691 tetikçi var. Bunların önemli bir bölümü acı ama gerçek mesleklerini icra (!) etmeye devam ediyorlar.

Baskı, korku ve tehdit ile ocakları ele geçiriyorlar

İstanbul'dan sonra 'taşı toprağı altın' olarak bilinen Antalya, organize suç örgütlerinin de faaliyet gösterdiği bölgelerin başında geliyor. Organize suç örgütlerini yakından izleyen Gazeteci Saygı Öztürk'ün 'Son Babalar' isimli kitabında mafyanın faaliyet alanları, " Maden ve kömür ocaklarını baskı, tehdit ve korku yolu ile ele geçiriyorlar" ifadeleri ile anlatılıyor.

Çevreci çiftin katledilmesi emrini 'Çirkin' verdi

Taş, mermer ve kum ocaklarının en çok faaliyet gösterdiği bölgelerin başında kuşkusuz Antalya geliyor. Maden ocakları, HES'ler ile beton kuleler de Antalya'nın dünya harikası doğasının katilleri arasında bulunuyor. Maden ocakları ile HES'lerin Antalya'da diledikleri yerlerde konuşlanmasında mafya olarak bilinen organize suç örgütlerinin de payının büyük olduğu ileri sürülüyor. Antalya'nın doğasının talan edilmesine, yaşam alanlarının yok edilmesine karşı koyanlar ise Ali Ulvi Büyüknonutçu ve eşi Aysin Büyüknohutçu gibi öldürülerek bedel ödüyorlar, gerçek katiller ise asla bulunamıyor. Çevreci  çifti acımasızca öldürülmesi talimatını 'Çirkin' lakabıyla bilinen kişinin verdiği biliniyor. Ancak Çirkin bir türlü adalet önüne çıkarılamıyor. Yani 'Çirkin'ler aramızda yaşamaya, mafyacılık oynamaya devam ediyorlar.

'Ali Baba'nın çiftliğinde çifte cinayet

Tüketiciyi, Kiracıyı koruma konularında Avrupa çapında bir üne sahipti Ali Ulvi Büyüknohutçu.  Eylemlerin adamı olarak biliniyordu. Ani bir kararla Antalya merkezi terk edip, eşi Aysin Hanım'la Finike'nin Gökçeyaka Mahallesi Kızılcık Yaylası Adala mevkiinde  'Ali Baba'nın Çiftliği' adını verdiği evinde yaşamaya başladı. Ancak çecredeki doğa katliamlarına da sessiz kalamadı. Finike'yi yaşanmaz hale getiren taş ve mermer ocaklarına karşı mücadele etti, hukuki mücadele ile birlikte bölge halkını da doğa talanına karşı örgütlemeye başladı.

Mermer ocağını kapattırınca tehditler almaya başladı

Kızılçam ve sedir ağaçları ile kaplı doğa harikası ormanlık alanda faaliyet gösteren taş ve mermer ocaklarına karşı verdikleri mücadele ile bilinen 61 yaşındaki Ali Ulvi Büyüknohuçu ile eşi aynı yaştaki Aysin Büyüknohutçu 9 Mayıs 2017 de 'Çirkin' lakabı ile bilinen kişinin azmettirmesi sonucu Ali Yamuç  tarafından  düzenlenen silahlı saldırı sonucu öldürüldü.  Büyünohutçu çiftinin katili Ali Yamuç, cinayetten sonra yakalanıp, suçunu kabul ederek tutuklandı.

Çevreci içftin katilinen cezaevinde şüpheli intiharı

Bir süre Elmalı Cezaevinde yatan çevreci katili Ali Yamuç, daha sonra  Alanya L tipi cezaevine sevk edilmiş, 20 Eylül 2017 günü de ihtihar ettiği açıklandı. Büyüknohutçu çiftinin katili Ali Yamuç, Cumhuriyet Savcısı ve Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ifadelerinde kendisini Büyüknohutçu çiftinin mücadelesi sonucu kapatılan merme ocağında çalışan 'Çirkin' lakaplı kişinin 50 bin lira karşılığında cinayete azmettirdiğini, paranın 3 bin lirasını da peşin verdiğini söyledi. Büyüknohutçu çiftinin kızları Emine Büyükhonutçu, katil Ali Yamuç'un ifadeleri üzerine 'Çirkin' diye bilinen azmettiricinin yakalanması ile savcılığa başvurada bulunduklarını ancak takipsizlik kararı verildiğini belirtti.

'Çirkin'i bulun kampanyasına yoğun katılım

Takipsizlik kararına itiraz ettiklerini belirten Emine Büyüknohutçu, 'Çirkin' lakaplı azmettirici ile birlikte katil Ali Yamuç'un karısı Fatma Yamuç'un da cinayete iştirak ettiğine dair iki dosya bulunduğunu, azmettiricinin ortaya çıkarılması için imza kampanyası başlattıklarını da söyledi. Büyüknohutçu cinayeti ile ilgili hukuki süreç ile ilgili olarak Avukat Tuncay Koç, yaptıkları başvuruya takipsizlik kararı verilmesi üzerine bir üst mahkeme olan Elmalı Sulh Ceza Mahkemesi'ne itiraz ettiklerini bildirdi. Büyüknonutçu çiftinin 3 kızı sosyal medyada 'change.org.tr' üzerinden azmetirici 'Çirkin'in  ortaya çıkarılması için imza kampanyası başlattı. 'Yaşamı soldurdular. Ali Ulvi ve Aysin Büyüknohutçu cinayetinin azmettiricisi yakalansın' başlıklı kampanya duyurusunda çevre şehidi Ali Ulvi Büyüknohutçu nun taş ve mermer ocaklarına karşı verdiği mücadele anlatılıyor.