Vali Ersin Yazıcı, İçişleri Bakanlığı’nın “Bu Yolda Hep Birlikteyiz” projesi kapsamında Antalya İl Jandarma Komutanlığı’nda gerçekleştirilen ve son 5 yılda trafik cezası yememiş, trafik kazası yapmamış, trafikte kurallara uyan, duyarlı, saygılı ve bilinçli sürücülerin ödüllendirildiği törene katılarak örnek sürücülere plaketlerini takdim etti. Törene Vali Yazıcı’nın yanı sıra İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, Sahil Güvenlik Grup Komutanı Yarbay Murat Sezgin, jandarma personeli ve sürücüler katıldı.
Trafikte Hepimiz Birbirimizden Sorumluyuz
Güzel ve anlamlı bir tören için bir araya geldiklerinin altını çizen Vali Yazıcı; “Örnek sürücülerimizi ödüllendirmek için burada bir aradayız. Trafikte insan yaşamının ne kadar önemli olduğu bilinciyle hareket eden bu örnek sürücülerimize Jandarmamız tarafından hazırlanan plaketleri takdim edeceğiz. Trafikte hem araçlar hem de insanlar var. Bütün yaşam insanlar üzerine dönüyor. İnsan yaşamı kadar kutsal bir şey daha yok. Ama ne yazık ki trafikte çok sayıda kaza olup maalesef ki insanlarımız bu kazalarda hayatlarını kaybediyor.
Bu konuda İçişleri Bakanlığımızın birçok çalışması var. Birçok proje üretiyor. Şunu çok iyi biliyoruz ki ne kadar proje üretirsek üretelim insanlarda bu konuda bilinci oturtamadıktan sonra bir anlam ifade etmez. Trafikte karşımızdakileri de düşünerek hareket etmeliyiz. Trafikte karşımızdakileri de düşünerek hareket ettiğimizde bu üzücü olayları en aza indirmiş oluyoruz. Dileğimiz hiç kaza yaşanmasın herkes kurallara uysun. Buradaki örnek vatandaşlarımızın sayısı artsın istiyoruz. Ölümlerin olmadığı trafik kazalarının olmadığı günler dileğiyle. Hepinizi tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.
Konuşmasının ardından sürücülere plaketlerini takdim eden Vali Yazıcı, sürücülerle hatıra fotoğrafı çektirdi.