CHP Muratpaşa İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülen Ercan, olayı kınayan bir açıklama yaparak, Melek İpek’in serbest bırakılması gerektiğini söyledi. Başkan Gülen, ‘’12 yıllık evliliği boyunca şiddet gören ve en son yaşanan olayın gecesi sabaha kadar süren acımasızca insanlık dışı işkence ve şiddetin sonucunda olay meydana gelmiştir.
Bu şiddet ve vahşetin göz önünde bulundurularak Melek İpek' tutuksuz yargılanması ve şiddete maruz kalan, bizzat bu şiddete şahitlik eden çocuklarının yanında olması gerekirken tutukluğunun devam etmesi; yaşanan acı olayın üstüne tuz biber olmuştur.
Melek İpek’in tutuksuz yargılanması için yapılan başvurunun reddedilmesi başta kadınlarımızın olmak üzere tüm halkımızın vicdanlarını sızlatmıştır.’’ Dedi.

 CHP Muratpaşa İlçe Kadın Kolları Başkanı Ercan, ‘’Mahkemenin aldığı bu karar başta Antalya olmak üzere tüm Türkiye’de kadına yapılan şiddeti görmezden gelindiğinin acı gerçeğini gözler önüne sermektedir. Bu olay tamamen öz savunma hakkıdır. Kocasının kendisine kelepçe takarak çıplak şekilde saatlerce dövmüş, Melek İpek’i ve 2 çocuğunu öldüreceğini belirterek sabaha karşı evden ayrılmış. Kocanın eve tekrar geldiğinde yine tartışma çıkmış...Çıkan tartışmada bu sefer Melek İpek eli kelepçeli şekilde tüfekle eşini vurup öldürmüş, ardından 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak durumu bildirmiştir.
Sağlık ekipleri eve geldiklerinde Melek İpek’i çıplak vaziyette ve elleri kelepçeli şekilde bulmuştur.’’ Diyerek  CHP Muratpaşa İlçe Kadın Kolları olarak bu olayın sonuna kadar takipçisi olmaya devam edeceklerini ifade etti.

Ulviye Küccük