Vali Ersin Yazıcı, Kepez Belediyesi tarafından bu yıl “Oku” temasıyla düzenlenen 4. Kepez Kitap Fuarı’nın açılışına katıldı. Açılış töreninde konuşan Vali Yazıcı, gençlerde okuma bilinci ve alışkanlığını arttırmanın önemine vurgu yaptı.

Kepez Belediye’si tarafından bu yıl “Oku” temasıyla düzenlenen 4. Kepez Kitap Fuarı’nın açılış töreni gerçekleştirildi. Törene Vali Ersin Yazıcı’nın yanı sıra Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mesut Kocagöz, Kepez kaymakamı Nusret Şahin, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Adlıhan Dere ve kitapseverler katıldı.
4-13 Mart tarihleri arasında düzenlenecek fuar kitapseverleri binlerce kitap, okuyucuları da çok sevdikleri kitapların yazarlarıyla buluşturacak.
Antalyalı Kitapseverleri 10 Gün Boyunca Başka Bir Dünyaya Geçirecek
Kitapları çok sevdiğini ve kitapla ilgili her etkinliğin kendisini çok mutlu ettiğini söyleyen Vali Yazıcı; “Çok güzel ve anlamlı bir etkinliğin açılışını gerçekleştirmek için buradayız. Meslek hayatım boyunca en mutlu olduğum, beni en heyecanlandıran etkinlikler kitap ve eğitimle ilgili olanlar olmuştur. Bu da onlardan biri. Kitaplar arasında olmak beni çok mutlu ediyor.
Kitaplar da kapılar gibidir. Bir kez açtığınız da sizi bambaşka bir dünyaya geçirir. Bütün dertlerinizden uzaklaştırarak farklı dünyalara gitmenizi sağlar. Bir insan olarak, dininin de ilk emri “Oku” olan bir birey olarak kitap okumaya olan sevdamdan dolayı bu tür kitapla buluşulan her türlü ortam bana özel bir heyecan katıyor. 10 gün boyunca başka bir dünyaya geçireceğine inandığım ‘4. Kepez Kitap Fuarı’nın açılış törenine hepiniz hoş geldiniz. Emeği geçen ve katılan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.
AHENK ile Gençlerimizi Hep Birlikte Okumaya Teşvik Edeceğiz
Meslek hayatı boyunca okuyan bir gençlik hedefiyle birçok çalışma yaptığını dile getiren Vali Yazıcı; “Meslek hayatım boyunca bulunduğum her yerde çocuklarımızı kitapla buluşturmak için çocuklarımızın kitap okuma alışkanlığı kazanması için hep bir gayret içinde oldum. Antalya’mızda da pandeminin yönetilebilir olması ile birlikte bu yıl AHENK diye adlandırdığımız projemizi başlattık.
Projemizde kitap okumayı birinci mottomuz olarak belirledik. AHENK ile çocuklarımıza haftada en az 40 dakika kitap okuma saati zorunlu hale getirildi. İnanıyoruz ki bu 40 dakika kitap okuma süresi ateşleyici olup gençlerimizde kitap okuma alışkanlığını arttırarak mevcut alışkanlığın kat ve kat üstüne çıkaracak. AHENK ile okuyan bir Antalya okuyan bir gençlik hedefliyoruz. Bunu da inşallah hep birlikte başaracağız.” şeklinde konuştu.
Geleceğimiz Eğitime Verdiğimiz Önemle Şekillenecek
Her şeyin merkezinde olan insanın eğitiminin çok önemli olduğuna vurgu yapan Vali Yazıcı; “Her şeyi ama her şeyi insanoğlu için yapıyoruz. İnsanın merkezde olduğu bir dünyada dolayısıyla bu insanların eğitimli ve donanımlı olması çok önemli. Bunu gerçekleştirmek adına yapılan tüm katkılara minnet ve şükranla yaklaşıyorum. Şunu çok iyi biliyoruz ki geleceğimiz eğitime verdiğimiz önemle şekillenecek. Bu sebeple gençlerimiz için çok çalışmaya durmadan devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.
Konuşmasının sonunda bütün gençleri ve Antalyalıları fuarı keşfetmeye davet eden Vali Yazıcı; “Buradan bütün gençlerimize sesleniyorum, sevgili gençler kâğıttan dünyaları keşfetmek için buraya geliniz.” dedi. Vali Yazıcı konuşmasından sonra fuardaki stantları gezerek bilgi aldı.
Binlerce kitap, yüzlerce yayınevinin yer alacağı Kepez Kitap Fuarı, okuyucuları çok sevdikleri kitapların yazarlarıyla da buluşturacak.
Türk edebiyatının önde gelen yazarları imza günleri, farklı konu ve söyleşilerle 4. Kepez Kitap Fuarı'nda yerini alacak. Kitap Fuarı, 4-13 Mart tarihleri arasında saat 09.00 ile 19.00’da kapılarını kitapseverlere açacak.