CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, İl Başkan Yardımcıları, İlçe Başkanları,  İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci, Belediye Başkan vekilleri ve partililer ve vatandaşlar katıldı.

CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, “Atatürk ve Cumhuriyet devrimlerine, çağdaşlığa, laikliğe, emeğe, hakka, hukuka, adalete düşman bir avuç bezirganın baskısına, ölüm tehditlerine boyun eğmeden yazdı. Ömrü boyunca araştırdı. Bilgi sahibi olunmadan fikir sahibi olunmaz dedi. Sordu, sorguladı. Kalemini susturamayanlar tarafından kalleşçe katledildi.” Dedi.

İl Başkanı Nuri Cengiz, “Uğur Mumcu, Muammer Aksoy, Bahriye Üçok, Turan Dursun, Çetin Emeç ve ismi bu memleketle, bu toprakla özdeşleşmiş nice demokrasi şehidimiz…

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı tam bağımsız bir Türkiye yolunda hayatını ortaya koyan, ilkelerinden asla taviz vermeyen, kalemini eğip bükmeyen, cesaretleriyle düşmanlarına korku salan ve bu uğurda bedel ödeyen bütün aydınlarımıza, bütün demokrasi şehitlerimize, bütün Atatürk ve Cumhuriyet sevdalılarına bin selam olsun! Onları kalleşçe öldürenlere inat Uğur Mumcu, Muammer Aksoy, Bahriye Üçok ve bütün demokrasi şehitlerimiz milyonların kalbinde yaşamaya devam ediyor. Milyonlarca yurtseverin mücadelesinde, direnişinde, kavgasında yaşıyorlar! Bundan 30 yıl önce soğuk bir Ankara sabahında katlettiler Uğur Mumcu’yu. O Uğur Mumcu ki; hiçbir tehditte hiçbir baskıya boyun eğmeden, hayatı boyunca doğruları savunan, araştıran, sorgulayan, gerçekleri ortaya çıkartan, Allah ile aldatanları, naylon faturacıları, ihaleye fesat karıştıranları, hayali ihracatçıları, halkın alın terini sömürenleri hedefine almış onlarla kalemiyle mücadele etmiş bir isimdi. Doğrulara, gerçeklere, Atatürk ve Cumhuriyet devrimlerine, çağdaşlığa, laikliğe, emeğe, hakka, hukuka, adalete düşman bir avuç bezirganın baskısına, ölüm tehditlerine boyun eğmeden yazdı. Ömrü boyunca araştırdı. Bilgi sahibi olunmadan fikir sahibi olunmaz dedi. Sordu, sorguladı. Kalemini susturamayanlar tarafından kalleşçe katledildi.” Diye konuştu.

Cengiz son olarak; “O kalleşlere, o halk düşmanlarına inat UĞUR MUMCU MİLYONLARIN KALBİNDE ZİHNİNDE YAŞIYOR! UĞUR MUMCU YAŞAYACAK! ÇÜNKÜ UĞUR MUMCU ÖLÜMSÜZDÜR! Bu duygu ve düşüncelerle bütün demokrasi şehitlerimizi saygı, sevgi ve özlemle anıyorum. YAŞASIN TAM BAĞIMSIZ VE GERÇEKTEN DEMOKRATİK BİR TÜRKİYE! KAHROLSUN İSTİBDAT YAŞASIN HÜRRİYET! Sözleriyle konuşmasını tamamladı.

İl başkanı Cengiz, Cumhuriyet Meydanında ki programın ardından Meydan Kavşağında bulunan Uğur Mumcu anıtına Karanfil bıraktı.