Vali Ersin Yazıcı, Manavgat ilçesinde bulunan Türkiye’nin en büyük yerli muz üreticilerden biri olan Aymuz Tarım İşletmesinin sarartma, paketleme bölümlerini inceleyerek; muz üretimi, sarartma ve paketleme yöntemleri hakkında işletme sahibi Ayhan Taş’tan bilgiler aldı.

Günlük 20 Ton Muz Üretimi Yapıyoruz
Ziyaret sırasında Vali Yazıcı’ya işletme hakkında bilgi veren firma sahibi Ayhan Taş; “Firmamız 1000 dönümlük alan üzerine kurulu 14 seradan oluşuyor. Günlük 20 ton muz üretimi yapıyoruz. Muz üretiminin yanında 9 çeşit tropikal meyve üretmeye ve ihraç etmeye devam ediyoruz. Muz başta olmak üzere yaban mersini, papaya, altın çilek, avokado, ananas, pepino, çarkıfelek ve ejder meyvesi yetiştiriyoruz. İşletmemizde bitki doku kültürü laboratuvarı bulunuyor ve burada 1,5 milyondan fazla bitki kapasitesine sahibiz. Ayrıca firmamız fideden, iklimlendirme odalarına, gübre satışından gübreleme programına kadar pek çok alanda faaliyet gösteriyor.” şeklinde konuştu.

Antalya’da Hemen Hemen Tüm Tropikal Meyveler Yetişiyor
Antalya’nın kadim bir tarım şehri olduğunu vurgulayan Vali Ersin Yazıcı; “Kentimizde son dönemlerde tropik meyvelerle ilgili çok önemli gelişmeler yaşanıyor. Antalya ilçelerinde hemen hemen tüm tropikal meyveleri yetiştirebiliyoruz. Hatta ürettiğimiz ürünlerin çoğunu yurt dışına ihraç ediyoruz. Muz ve tropikal meyveler Antalya’nın ve özellikle de Manavgat’ın çok önemli bir ekonomik girdisi haline geldi. Bunu görmemiz lazım. Belki de 3-5 yıl sonra Manavgat’ta turizm kadar tropikal meyveden de ekonomik girdi sağlıyor olacağız. Buna herkesin hem tanıtım hem de tüketim noktasında destek vermesi lazım.” dedi.v