Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca, 16 Ocak Basın Onur Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Karaca, yayınladığı mesajda, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ilk ve tek basın toplantısını 16 Ocak 1923’de İzmit Kasr-ı Humayun’da gerçekleştirmiş ve Cumhuriyet fikrini ilk olarak gazetecilerle paylaşmıştır. 16 Ocak günü o dönemin önde gelen gazetecileriyle yaklaşık 6 saat boyunca basın toplantısı gerçekleştiren Gazi Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyeti kuracağını ilk kez gazetecilere duyurarak basına ne kadar önem verdiğini de göstermiştir. Bu nedenle 16 Ocak sadece Kocaeli için değil, tüm Türkiye’deki gazetecilik açısından da büyük bir öneme sahiptir.
Zor koşullarda, fedakar bir şekilde, toplumsal değerlere saygılı ve tarafsız bir anlayışla görevlerini yerine getiren Anadolu basını, dün olduğu gibi bugün de demokratik toplum düzeninin korunmasında ve halkın bilgilendirilmesinde büyük rol oynamaktadır.
Türkiye Gazeteciler Federasyonu olarak tüm meslektaşlarımızın 16 Ocak Basın Onur Günü’nü kutluyor, ‘Basın, Milletin Müşterek Sesidir’ sözüyle de basının önemini bir kez daha ortaya koyan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve şükranla anıyoruz.