Vali Yazıcı, gübre üretimi yapan Merkez Anadolu Kimya Üretim Pazarlama firmasını ziyaret etti. 2001 yılında Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulan firmanın, 14.500 m² alan üzerinde kimyasal, biyolojik ve organik gübre üretimi yaptığını aktaran firma sahipleri Osman Dirican ve Ayhan Kasapoğlu, güçlü bir Ar- Ge alt yapısına sahip olduklarını belirtti.

Tarımda Çeşitlilik Sağlayarak Dünya Pazarında Yer Bulmalıyız
Antalya’nın turizmin olduğu kadar tarımın da başkenti olduğunu söyleyen Vali Yazıcı; “Tarım Antalya’nın ana sektörlerinden biri. Her ne kadar turizm ile öne çıkan bir şehir olsa da burası kadim bir tarım şehri. Tarım konusunda öne çıkan birçok firmamız mevcut. Tarımda çeşitliliği sağlayarak dünya pazarında yeni ürünlerle yer bulmalı ve tarım ürünlerindeki gelirimizi arttırmalıyız. Tarımdaki tecrübelerimizi Ar-Ge ve inovasyon faaliyetleriyle geliştirip üretime dökerek ticari değeri yüksek ürünlere yönelmeliyiz. Yerli üretime, istihdama ve ihracata katkıda bulunan firmalarımızı tebrik ediyorum.” diye konuştu.

Türkiye ve dünyanın birçok ülkesine tarımsal ihtiyaçlara yönelik üretim yaptıklarını belirten firma sahipleri Dirican ve Kasapoğlu, asıl amaçlarının ülke tarımına destek vermekle birlikte, diğer ülkelerin tarımsal alanlarında da söz sahibi olmayı hedeflediklerini vurguladı.