Özel Haber-

Antalya'da yaşayan sma hastası Hümeyra bebeğin kampanyasından kalan 365.000 TL sma hastası Asel Yavuz'a aktarıldı. Canlı yayında buluşan Hümeyra'nın babası Sinan Topal ve Asel'in babası Mehmet Yavuz'un duygulu anlar yaşadığı görüldü.

Hümeyra bebeğin kampanyası bir süre önce tamamlanmış ve ilacını almak üzere Dubai'ye gitmişti. Zolgensma adlı gen tedavisi başarı ile tamamlanan Hümeyra'nın fizik tedavisinin devam ettiği öğrenildi. 

Hümeyra'nın babası Sinan Topal sürpriz bir şekilde canlı yayına bağlanarak kampanyanın yüzdelik dilimini etkileyecek bağışta bulundu. Yapılan bağışın Hümeyra için toplanan ancak hesaplarda kalan para olduğu ve sma kardeşliği için Antalya Valiliğiinin izniyle Asel Yavuz'un kampanyasına aktarıldığı ifade edildi.

Sma hastası çocukların babaları Mehmet Yavuz ve Sinan Topal arasında bu kardeşlik bağında dolayı zaman zaman duygulu anlar yaşandı. 

Son gelen bağış ile Asel Yavuz'un kampanyasında % 66 lık dilim tamamlandı. Asel'in ilacına kavuşması için gerekli 1.199.808 dolar toplandı ancak kampanyanın yüzde yüz olması için 618.120 dolara daha ihtiyaç var.

Haber Merkezi