1991 yılında Antalya’da kurularak soğutma sistemleri üzerine üretim yapmaya başlayan Cantek Group’u ziyaret eden Vali Yazıcı, Yönetim Kurulu Başkanı Can Hakan Karaca’dan üretim faaliyetleri ve ürün yelpazesi hakkında bilgi aldı.

Anahtar teslim soğuk hava deposu ve et işleme tesisi alanlarında projeler gerçekleştiren firmanın ürünleri ve kapasitesi hakkında Yönetim Kurulu Başkanı Karaca ile sohbet eden Vali Yazıcı, firmanın Ar-Ge merkezindeki enerji verimliliği çalışmaları konusunda bilgi aldı.

Öncelik Enerji Verimliliği
Günümüzde özellikle enerjinin verimli kullanılmasına yönelik Ar-Ge çalışmalarına önemli yatırımlar yaptıklarını belirten Yönetim Kurulu Başkanı Karaca, “Akıllı cihaz geliştirme girişimlerimiz hız kesmeksizin sürdürüyoruz. Çok yakın bir gelecekte tüm ürünlerimizde kurduğumuz sistemlerin enerji verimliliğinin otonom şekilde ayarlanmasını hedefliyoruz. Bu sayede gıda saklamadaki en büyük girdi kalemi olan enerji tüketiminin kontrol altına alarak ciddi bir maliyet avantajı sağlamış olacağız.” dedi.

Dijital Çağda Yaşıyoruz
Bu zorlu sürece rağmen tedbirlere uyarak üretime ara vermeden devam eden firmaları kutlayan Vali Yazıcı, “Enerji günümüzde çok önemli bir yere sahip. Enerjinin doğru ve verimli kullanımı da bu doğrultuda birinci önceliğimiz. Artık günümüzde her şey dijital. Antalya’da da bu anlamda son teknoloji firmalarımızın olduğunu görmek, sektöre yön veren firmaların olduğunu görmek gurur verici. Şehrimizin ekonomisine katkı sunan, insanımızın hayatını kolaylaştıran ve çevreye karşı duyarlı üretim yapan tüm firmalarımızın daima yanındayız.” diye konuştu.