Kemer Belediyesinin destekleriyle Kemer Enduro Motosiklet Kulübü (KEMK) tarafından düzenlenen yarışlara 33 ülkeden 350 sporcu katıldı.
Çamyuva Mahallesi sahilinde yapılan yarışların plaj etabını, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Kemer Emniyet Müdürü Deniz Yılmaz, Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Emin Gül, belediye meclis üyeleri Mustafa Tıraş, Cumali Afşin ve Ahmet Can, Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (KETOB) Başkanı Dinçer Sarıkaya ve davetliler katıldı.
Plaj etabında sporcular kayaların, traktör lastiklerinin üzerinden geçti. Parkurda oluşturulan kayalık ve beton boruların üzerinden geçen bazı sporcular zaman zaman zor anlar yaşadı.
Yarışları izlemeye gelen çok sayıda yerli ve yabancı misafir de renkli sahnelerin ortaya çıktığı anları cep telefonları ile görüntüledi.
Yarışlarla ilgili açıklama yapan Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, bu yıl yarışların 12'ncisinin yapıldığını belirterek, Kemer Belediyesi olarak yarışlara büyük destek verdiklerini söyledi.
Yarışların Kemer tanıtımına büyük katkısı olduğunu ifade eden Başkan Topaloğlu, “Kemer Belediyesi olarak Kemer tanıtımına katkı sağlayan tüm organizasyonlara destek veriyoruz. Seneye bu yarışların çıtasını daha da yükselteceğiz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Cumartesi günü herkesi final yarışlarında Tahtalı Dağı'na davet ediyorum.” diye konuştu.
KEMK Başkanı Semih Özdemir ise yarışların gayet güzel geçtiğini belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.
Yarışlar yarın Sumakseniri mevkisinden saat 9:00'da orman etabıyla devam edecek.