Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunduğu törenlerden sonra CHP İl Başkanlığı ve bazı sivil toplum kuruluşları Atatürk Anıtı’na çelenklerini bıraktı. CHP İl Başkanı Nuri Cengiz yaptığı konuşmasında; “26 Ağustos günü Büyük Taarruz ile atılan ilk adım, bundan tam 101 yıl önce, tarihin gördüğü en büyük zaferlerden biri ile taçlanmış; Türkiye Cumhuriyeti Devleti, egemen güçlerin prangalarından kurtularak tam bağımsızlığa kavuşmuştur! Bu öyle bir zaferdir ki ne kadar kutlansa, ne kadar kutlansa azdır.” Dedi 

İl Başkanı Nuri Cengiz konuşmasının devamında;  “30 Ağustos, emperyalistlerin sömürüsü altındaki bütün mazlum milletlere ışık tutan, onlara direniş ruhunu aşılayan bir zaferdir!

30 Ağustos bir direniş destanıdır!

30 Ağustos emperyalizme karşı “Ya İstiklal ya ölüm” diyenlerin zafer çığlığıdır!

30 Ağustos bağımsızlıktır, egemenliktir!

30 Ağustos kadınıyla, erkeğiyle, genci ve yaşlısıyla baş eğmeyenlerin, yurtseverlerin zaferidir!

30 Ağustos bir inançtır, 30 Ağustos bir umuttur, 30 Ağustos çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin çimentosudur, 30 Ağustos memleketi bin bir parçaya bölen Sevr’in yırtıp atıldığı emperyalistlerin Anadolu topraklarından kovulduğu şanlı bir gündür!

 

30 Ağustos çağın en büyük devrimcisi, en büyük komutanı GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’tür! Bu şanlı zaferin, bu şanlı direnişin 101. yılı kutlu olsun!

 

Ebediyete kadar yaşayacak Türkiye Cumhuriyetini, hak ve özgürlüklerle taçlandırmak, hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği, gençlerin hayal kurabildiği, geleceğe umutla bakabildikleri bu ülke haline getirmek hepimizin boynunun borcudur! Kurtuluş ve kuruluş felsefesiyle Atatürk’ün emanetine sahip çıkacağız! Türkiye’yi çağdaş uygarlıklar seviyesine çıkarmak için sonuna kadar mücadele edeceğiz!

 

Ne pahasına olursa olsun bu memlekete huzuru, barışı, eşitliği, özgürlüğü, adaleti getireceğiz! Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun vurguladığı gibi; ‘Tek adam rejimine karşı kararlılıkla ‘Demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti’ ülküsünü savunacak; Atatürk’ün kimsesizlerin kimsesi olarak nitelendirdiği cumhuriyetimizi demokratikleştireceğiz.’

 

Bu duygu ve düşüncelerle, Kurtuluş Savaşı’nın önderi Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitlerimizi, özgürlük ve demokrasi mücadelesinde bedel ödeyen, hayatını kaybeden bütün yol arkadaşlarımızı saygıyla, sevgiyle, rahmetle anıyorum. Halkımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun” dedi.