Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, 1-7 Mart Yeşilay Haftası vesilesiyle Yeşilay Antalya Şube Başkanı Dr. Mahmut Remzi Savaş, Başkan Yardımcısı Abdullah Akgül, üyeler Ercan Akkan, Dr. Öğr. Üyesi Tayfun Yörük ve Üniversite Yeşilay Topluluğu Başkanı Serhat Kaya’yı makamında kabul etti.

Yeşilay Haftası’nın önemli bir bilinçlenme hareketi oluşturduğunu ifade eden Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, “Yeşilay, kurulduğu 5 Mart 1920 tarihinden bu güne, insanın hayatını önemseyen ve insanlarımızı zararlı alışkanlıklara bağımlılıktan korumak isteyen köklü bir kuruluştur. Yeşilay Haftası’nda bağımlılıkla mücadelede ulusal ve uluslararası düzeyde öncü rol oynayan Yeşilay, insanlarımızı zararlı alışkanlıklardan korumak için çalışmalarını her alanda kararlılıkla sürdürüyor. Bizlerde gerek gençlerimizin gerekse insanlarımızın tütün, alkol, uyuşturucu madde, teknoloji, kumar gibi kötü alışkanlıklara maruz kalmaması için daima Yeşilay’ın yanında yer alıyoruz.” dedi.

Yeşilay Haftası’nda kötü alışkanların topluma, aileye ve bireye zararlarının anlatıldığını vurgulayan Rektör Özkan, “Kötü alışkanlıklar bir hafta içerisinde mücadele edilecek bir durum değil. Yeşilay farkındalık haftası olarak bu hafta da ön plana çıkıyormuş gibi görünse de bütün bir yıl içerisinde yaptığı çalışmalar ile zararlı alışkanlıklardan vatandaşlarımızı uzak tutmak için elinden gelenin fazlasını yapıyor. Bizler de gerek öğrencilerimiz olsun gerek hekim olduğumuz için hastalarımız olsun onların her türlü kötü alışkanlıktan uzak durması için Akdeniz Üniversitesi olarak Yeşilay ile uyum içerisinde çalışıyoruz. Üniversitemiz de bulunan Yeşilay Topluluğu da düzenledikleri etkinliklerle farkındalıklarını daima hissettiriyorlar. Bu anlamda insan hayatının değerini anlatan ve insanlarımızı kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için çalışan ve emek harcayan bütün vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Yeşilay Haftası vesilesiyle ve bütün bir yıl boyunca insanlarımızın kendilerine zarar verdikleri kötü alışkanlıklardan uzak durmalarını, hayatlarına yeni ve sağlıklı başlangıçlar yapmalarını diliyorum. Ve herkese sağlıklı bir ömür diliyorum.” şeklinde konuştu.

Yeşilay Haftası nedeniyle Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan’ı ziyaret ettiklerini söyleyen Yeşilay Antalya Şube Başkanı Dr. Mahmut Remzi Savaş ise ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek Üniversite ve Yeşilay arasında yapılacak olan çalışmalarla ilgili görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi.