Antalya'da bulunan Akra Otel'de Antalya Valisi Ersin Yazıcı'nın koordinesinde yapılan toplantıya, Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Tuncer, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Türkiye Bisiklet Federasyonu Denetleme Kurulu Başkanı Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu, Fraport TAV Antalya Havalimanı Genel Müdürü Deniz Varol, BHM Otelcilik Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Barut, Corendon Airlines Kurumsal İletişim ve Pazarlama Müdürü Tuğba Güner, Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV) Başkanı Yeliz Gül Ege, Salcano Bisiklet Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Akgül, Yaşam Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Özkan, AKRA Gran Fondo Genel Direktörü Aydın Ayhan Güney ve AKRA Gran Fondo Proje Koordinatörü Haluk Özsevim katıldı.

Argeus Travel & Events ve Yedi İletişim tarafından, AKRA Hotels ana sponsorluğunda ve Kemer Belediyesi ile AG Tohum desteğiyle 30 Nisan Pazar günü denizi, tabiat parkları ve doğasıyla dünyanın en popüler tatil noktalarından biri olan Kemer'de düzenlenecek yarışa bu yıl 13 ülkeden yaklaşık 570 bisikletçi katılacak.

BİSİKLETÇİLER PEDALLARI DEPREMZEDE ÇOCUKLAR İÇİN ÇEVİRECEK

Almanya'dan Mısır'a, Belçika'dan İngiltere'ye, Amerika Birleşik Devletleri'nden Ukrayna'ya dünyanın farklı noktalarından gelen bisikletçiler pedallarını 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerden etkilenen depremzede çocuklar için çevirecek.

Pazar günü 08.00'de Mustafa Ertuğrul Aker Parkı önünden start alacak olan yarışın kayıt gelirleri ve sponsorların katkılarıyla alınacak olan 700 bisiklet, Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliği ile depremzede çocuklara dağıtılacak.

Toplantıda konuşan Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Antalya'nın turizmin başkentine renk getirdiğini belirterek, spor organizasyonlarının tarihi değerleri ile ön plana çıkan Antalya'ya ayrı bir hava kattığını söyledi.

Türkiye'nin ve dünyanın farklı şehirlerinden gelen bisiklet tutkunlarının doğal güzellikleri ile ön plana çıkan Kemer'de keyifli bir yarış gerçekleştireceğine değinen Vali Yazıcı, “Sporun tanıtıma olan katkısı yadsınamaz. AKRA Gran Fondo Antalya'da hem doğal güzelliklerimizi gözler önüne sererken hem de bisiklet camiasının dikkatini Antalya'ya çekecektir. Ayrıca yarışın kayıt gelirleri ve sponsorların katkıları ile bisiklet alınıp depremzede çocuklara armağan edilmesini ise çok anlamlı buluyorum. Bu yıl deprem nedeniyle 170 bin kişiyi ağırlayan Antalya olarak depremzede çocukları sevindirmek için bu yarışı sosyal bir projeye çevirdik. Bu organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederken sporculara da başarılar diliyoruz.” dedi.

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Kemer'de yapılan tüm ulusal ve uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Kemer'in spor turizmi için bulunmaz bir coğrafyası ve iklimi olduğuna vurgu yapan Başkan Topaloğlu, “Kemer Belediyesi olarak bu konuda her sene farklı projeler üretiyoruz ve üretmeye devam edeceğiz. Bu konuda Sayın valimize teşekkürümü dile getirmek istiyorum. Çünkü kendisi bu konuda bize desteğini göstermekten hiçbir zaman çekinmedi. AKRA Gran Fondo Antalya'nın organizasyonunda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Tüm sporculara şimdiden başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.