Değerli Akdeniz Üniversitesi Mensupları,

Kıymetli Dostlar,

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve bir yılı aşkın süredir büyük bir özveriyle mücadele ettiğimiz koronavirüs salgınının gölgesinde bir bayrama daha giriyoruz.

Bayramlar bizler için sevdiklerimizle buluşup hasret giderdiğimiz, sevgi, saygı, hoşgörü gibi değerlerin yoğun bir şekilde hissedildiği, birlik ve beraberliğin daha da güçlendiği ve manevi iklimiyle bizleri kuşatan özel günlerdir.

Biliyorum ki hepimiz geçmiş zamanlarda olduğu gibi sevdiklerimizle bir arada, kalabalık sofralarda buluşarak mutlu bir bayram geçirmek isterdik. Maalesef salgınının ciddiyetinin devam etmesi sebebiyle bir Ramazan Bayramını daha sevdiklerimizden ayrı, bayramı bayram yapan adetlerden uzak geçireceğiz. Ancak hem sevdiklerimizi korumak, hem de bir an önce normalleşmek adına bu bayramda da biraz daha fedakârlık yapmak gerekmektedir.

Bayramlar yardımlaşma ve dayanışma ruhunu canlı tutmak için şüphesiz en güzel vesilelerdir. Özellikle bu süreçte maddi ve manevi anlamda hepimiz büyük zorluklar yaşıyoruz. Koronavirüsle mücadelede mecbur kaldığımız kısıtlamalardan dolayı pek çok sektör maddi anlamda zarara uğradı. Bu vesileyle bu bayram çevremizde zor durumda olanları hatırlama, ihtiyacı bulunanlara el uzatma, elimizden geldiğince paylaşmak için önemli bir fırsattır.

Bunun yanında başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere hemen her alanda çalışanların, zorlu koşullardan dolayı manevi olarak yorulduğu, yıprandığı bir süreçten geçiyoruz. Bu sebeple özverili bir şekilde görev yapan sağlık çalışanları başta olmak üzere tüm çalışanlara, bu ülke için hizmet edenlere yürekten teşekkürlerimi sunuyorum. Hem onlar hem de kendimiz için yapacağımız en büyük iyilik kurallara uyarak ülkemizin bir an önce normale dönmesine katkı sağlamaktır. Hep birlikte daha dikkatli davranmak, kurallara uymak, maske, mesafe, temizlik hassasiyetinde olmak hem insani hem de vatandaşlık görevimizdir.

Her şeye rağmen bayramlar sevincin, neşenin, mutluluğun umudun adıdır. Bu bayramda da yakınlarımızı arayarak, uzaktan da olsa hal hatır sorarak, yanlarında olduğumuzu hissettirerek, sevgimizi, mutluluğumuzu, umudumuzu paylaşıp çoğaltabiliriz.

Bu duygu ve düşüncelerle Ramazan Bayramının yaralarımızı sarmaya, dayanışmaya, birbirimize destek olarak bu mücadeleyi en az hasarla atlamaya vesile olmasını temenni ediyor, bir an önce geleceğe ümit ve güvenle baktığımız, normal hayatımıza döndüğümüz günlere kavuşmayı diliyorum. Akdeniz Üniversitesi ailesi başta olmak üzere tüm İslam âleminin bayramını içtenlikle kutluyor, bir sonraki Ramazan bayramına sağlıkla, esenlikle, huzurla kavuşmayı diliyorum.

Nice mutlu bayramlara…

Prof. Dr. Özlenen ÖZKAN
Akdeniz Üniversitesi Rektörü