Antalya İnşaat Mühendisleri Odası Tiyatro
Topluluğu "BOYASI HARİKA"adlı oyunla Nazım Hikmet Kültür ve Kongre merkezi'nde 7 Haziran 2023 Çarşamba akşamı Saat:20.00'de seyircisine merhaba dedi. Oyun İMO Antalya Üyelerinin ve halkın yoğun ilgisiyle karşılandı. İzleyici tarafından ayakta alkışlanan oyun, konusu itibariyle ülkemizdeki deprem gerçeği ve yapılaşmadaki eksikleri gözler önüne sererken, aynı zamanda inşaat mühendislerinin mesleki sorunlarına yer verdi. Bizi Anadolu uygarlıklarının en önemli sembolü olan Ana Tanrıça Kybele'nin eşliğinde inşaanın geçmişine, bu gününe ve geleceğine götüren oyun farklı bakış açısıyla halkın beğenisini kazandı.
Yazarlığını ve yönetmenliğini F. Çisem
Alemdar'ın üstlendiği oyunun, oyuncu
kadrosunda yer alan; Şahin Pala, Gökçe Şahin,
Özerk Yıldırım, Simge Nur Çetinmeşe, Şerife
Salman, Tuğba Yavuz,Umut Torlak, Ege Böcü,
Fatma Arslangiray, Sultan Selçuk gibi isimler
sahnede yeteneklerini sergileyerek hem bilimle
hem de sanatla iç içe olabilmenin mümkün
olduğunu gösterdiler.


Şahin Pala öncülüğünde kurulan tiyatro topluluğunun "BOYASI HARİKA" adlı oyunu Fatma Çisem Alemdar, İlker Alemdar ve Serdar Böcü'nün Antalya'dan başlattıkları "Odalarca Tiyatro" projesinin ilk oyunu oldu.
Tiyatro topluluğunun sözcüsü Şahin Pala; "Farkındalık yaratmak için yola çıktık bu sebeple yaşanılan acıların unutulmaması ve unutturulmaması gerek ve tabi yapılan yanlış ve eksik uygulamaların giderilmesi de elzem. Biz inşaat mühendisleri olarak sözümüzü hem bilimle hem sanatla anlatmaya devam edeceğiz."


Antalya Şube Başkanı Mehmet Soner Akdoğan; "Odamızın bir tiyatro topluluğunun olması hayalimdi. Bunu da hep birlikte gerçekleştirdik. Bu konudaki heyecanımı paylaşan ve bu güzel oyunla taçlandıran tüm ekibe teşekkür ederim."
Oyunun yönetmeni F. Çisem Alemdar; "Bu kıymetli projeyi Antalya İMO Tiyatro Topluluğunun özverili çalışmaları ve İMO Antalya Şube Başkanı Mehmet Soner Akdoğan'ın sonsuz desteğiyle tamamladık. Öncelikle oyuncu arkadaşlarıma ve özellikle Soner beye çok teşekkür ediyorum. Maskantalya olarak "Kim demiş sanatla bilim faklı şeylerdir diye" sloganıyla çıktığımız bu yolda, projenin gelenekselleşmiş bir festivale dönüşmesini hedefleliyoruz. İleride belki de tüm Türkiye'ye yayılacak olan "Odalarca Tiyatro Festivali" ilk oyunu olan "Boyası Harika" ile bu büyük oluşumun ilk adımlarını atmış oldu ve yeni sezonda farklı meslek odalarıyla birlikte, Antalya seyircisiyle buluşmaya devam edecek."