Ekim ayının başında Umuda YOLculuk isimli yeni kitabını tanıtmak için Türkiye’ye giden yazar Hasan Çakmak, Konya’da başarı plaketi ile ödüllendirildi.

Pandemi döneminde aralıksız sürdürdüğü sanat çalışmaları nedeniyle Konya Kültür İnisiyatifi tarafından takdim edilen ödül sonrasında yazar Hasan Çakmak, Konyalı sanatseverler için kitaplarını imzaladı.

Umuda YOLculuk isimli yeni çalışmasıyla ilgili olarak Hasan Çakmak, Konya’da; Selçuk Üniversitesi, Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi ve Konya Kültür İnisiyatifi’nde kültür sanat çalışmaları yaptı.

Seyahatname türünde kaleme aldığı Umuda YOLculuk kitabı ile ilgili yürüttüğü çalışmalar kapsamında korona pandemisi kurallarına uygun olarak Selçuk Üniversitesi Prof.Dr.Erol Güngör Kütüphanesi’nde bir dizi çalışma yaptı.

ÇAKMAK’IN KİTAPLARI KONYA KÜTÜPHANESİ’NDE

Konya daveti sırasında ziyaret ettiği Konya Halk Kütüphanesi’nde gerçekleşen temasların ardından, kütüphane yetkileri yaptıkları açıklamada, yazar Hasan Çakmak’ın kitaplarının kütüphane koleksiyonuna dahil edildiğini ifade etti.

Açıklamada Konyalı kitapseverlerin yazar Hasan Çakmak’ın kitaplarını Konya Halk Kütüphanesi’nde bulabilecekleri kaydedildi.

Uluslararası birçok edebiyat ödülü sahibi Kıbrıslı yazar Hasan Çakmak Konya daveti öncesinde Ankara, İstanbul ve Adalar Belediyesi’nin davetlerine katılmış ve Umuda YOLculuk isimli yeni kitabı ile ilgili tanıtım çalışmaları yapmıştı.

Yazar Hasan Çakmak yaptığı açıklamada Umuda YOLculuk kitabının kısa bir süre önce piyasaya çıkmasına rağmen gördüğü ilgiden oldukça memnun olduğunu ifade ederek, emeği geçenlere ve okuyucularına teşekkür etti.

Korona pandemisinin izin verdiği koşullar içerinde Hasan Çakmak, sırasıyla Bulgaristan (Sofya, Varna) ve Malta’da imza günlerine katılacak.