Antalya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün yetiştirme yurtlarında kalan yaklaşık 100 çocuk, Güneşin Kadınları Kooperatifi Antalya Şubesi’nin düzenlediği piknikte buluştu. Güneşin Kadınları Kooperatifi Antalya Başkanı Şükriye Karaben’in adını ‘Hayata Sevgiyle Bağlan’ olarak koyduğu piknikte doyasıya eğlenen çocuklar, unutamayacakları bir gün yaşadılar. İp atlayan, birbirlerini boyayan, top oynayan çocuklar, birlikte şarkılar söyleyip palyaçolarla oyunlar oynadılar.
KARABEN: HEPSİ BİZİM ÇOCUKLARIMIZ
Antalya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün bünyesinde büyüyen çocuklara destek olmak, onlara aile sıcaklığını yaşatmak için böyle bir organizasyon tertiplediklerine dikkat çeken Güneşin Kadınları Kooperatifi Antalya Başkanı Şükriye Karaben, “Dünyanın en masum bireyleri olan bu çocuklarımızı ihmal etmek, görmezden gelmek yada onlara bakış açımızın farklı olmaması gerekiyor. Sonuç itibariyle onlar bizim çocuklarımız, yavrularımız, geleceğimizin mimarları. Güneşin Kadınları Kooperatifi Antalya Şubesi olarak, onlara unutamayacakları bir gün yaşatmak için arkadaşlarımızla oturup karar verdik.
Bu süreçte bizlere güvenen müdürlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bugün onların günü. Doyasıya eğlenip, yalnız olmadıklarını hissetsinler istedik. Her doğan çocuğun hakları olduğu gibi bu çocukların bizlere daha çok ihtiyacı var. Biz bu çocuklarımıza dünü, bugünü ve yarını borçluyuz. Dünde onurlu bir geçmiş bırakmak zorundayız, bugün adaletli, konforlu yaşam haklarını sağlamak zorundayız, yarına da doğasından adaletine kadar tertemiz bir Türkiye, tertemiz bir Dünya bırakmak zorundayız. Her birey, tüm çocuklar için kendini sorumlu hissetmeli ve üstüne düşen görevi yerine getirmelidir. Biz de bu sorumluluk bilinci ile her daim çocuklarımızın yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.