Kemer Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, belediye tarafından ilçe genelinde yürütülen sıfır atık çalışmalarının duyurulması ve Kemer halkının bilgilendirilmesi amacıyla pazar yerlerinde sıfır atık ile ilgili bilgilendirme çalışmalarına başladı.

 

Başlatılan çalışma kapsamında vatandaşlara çevre mühendisleri tarafından sıfır atık bilgilendirme broşürlerinin yanında mavi renkli geri dönüşüm poşetleri hediye edildi.

 

Kemer merkezde kurulan pazar yeri girişine kurulan stantta, pazarı ziyaret eden misafirlere ambalaj atıkları, atık piller, tekstil atıkları, bitkisel atık yağlar, atık elektrikli ve elektronik eşyalar gibi atıkların kaynağında ayrı toplanması gerektiği konusunda bilgilerin yer aldığı broşürler dağıtıldı.

 

Kemer Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Serap Minta, yaptığı açıklamada, Kemer genelinde Sıfır Atık Yönetmeliği'ne göre toplanan atıkların geri dönüşüm tesisine gönderdiklerini ve ambalaj atıklarının geri dönüştürülerek ülke ekonomisine kazandırıldığını söyledi.

 

Minta, tekstil atıkları, bitkisel atık yağlar, atık piller, atık elektrikli ve elektronik eşyalar ve atık ilaçlar için çeşitli noktalara toplama ekipmanları yerleştirdiklerine de değinerek, “Kemer Belediyesi Arslanbucak Hizmet Alanı içinde belediyenin öz kaynaklarıyla Kemer Belediyesi Atık Getirme Merkezi kurduk. Vatandaşlarımız merkezimize evsel atıklarını getirebiliyor. Ayrıca ilçemizde sıfır atık mevzuatına uygun şekilde mobil atık getirme merkezleri yerleştirdik. Vatandaşlarımız evlerinde biriktirdikleri geri dönüşebilir atıklarını bu mobil atık getirme merkezlerine de teslim edebilirler.” dedi.

 

Minta, sıfır atık ve geri dönüşüme kazandırılan atıklarla ilgili vatandaşların daha bilinçli olması için çalıştıklarına da dikkat çekerek, “Çalışmalarımız kapsamında pazar yerlerinde vatandaşlarımıza broşürler dağıtıyoruz. Dağıtılan broşürlerimizde sıfır atık ve geri dönüşümle ilgili bilgiler yer alıyor. Doğamızı daha temiz hale getirmek bizim elimizde. Bu konuda vatandaşlarımızı elimizden geldiğince bilgilendirmeye gayret gösteriyoruz. Bu konuda farkındalık oluşturan çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz.” diye konuştu.