Kadının Sesi Derneği, Antalya’da başlattığı ‘’İyilik Bulaşıcıdır’ harekâtı doğudan batıya her ücra noktaya ulaşmaya devam ediyor. Kadının sesi Derneği, her kış köy okullarına bot, mont ve kırtasiye desteğinde bulunuyor. Antalya’nın Manavgat İlçesi’ne bağlı köy okulları ve Burdur’da bulunan köy okullarına bot, mont ve kırtasiye ürünleri çocuklarla buluşturdular.  Antalya’nın köyleri, Burdur’un köylerinden sonra Van’daki çocuklara yardım paketleri gitti.

 HAYIRSEVERLERİN DESTEĞİ BÜYÜK

 Dernek Başkanı İnayet Öztürk Yücetaş, ‘’2006 yılından bu yana Antalya'dayım. Önce Facebook üzerinden kadınlara özel bir platform kurdum. Hayırseverler ve ihtiyaç sahipleri bu sayfada buluşup birbirlerine destek oluyorlar. Facebook'taki platform şu an aktif durumda. Daha sonra çalışmalarımıza daha sağlıklı yürütebilmek adına Dernek olmaya karar verdik. Sağ olsunlar birçok hayırseverimiz bize destek oluyor. Doğudan batıya, kuzeyden güneye Türkiye'nin her tarafına talepler ve imkanlar doğrultusunda çalışmalarımızı yürütüyoruz. Çoğunlukla kendimiz aileleri ziyaret ederek yardımlarımızı birebir yapıyoruz.

 GÖNÜLLÜ ANNELER ÇOCUKLAR İÇİN ÜRETİYOR

 Başkan Yücetaş, ‘’Birçok okulumuza kütüphane kurduk. Her yıl 23 Nisan, 19 Mayıs, 29 Ekim gibi özel günlerimizde çocuklarımıza Türk Bayrağı, Atatürk tişörtünü düzenli olarak dağıtıyoruz. Yıl boyunca gıda, kıyafet, medikal ihtiyaçlar konusunda da destek oluyoruz. Her kış köy okullarımıza ve doğudaki okullarımıza gönüllü annelerimiz atkı, bere, eldiven örüyorlar. Hayırseverlerimiz mont ve bot ihtiyaçlarını karşılıyorlar bizde okullarımıza ulaştırıyoruz. Her zaman dediğim gibi biz bu yola çıkarken ‘’İyilik Bulaşıcıdır’’ sloganı ile çıktık, gerçekten de öyle oldu. Yaşlı, kimsesiz, engelli, mağdur, kadınlar ve tüm ihtiyaç sahiplerinin ailelerinin birer ferdi gibi yanlarında olmaya hazırız. Hayırseverler ve ihtiyaç sahipleri her zaman bize sosyal medya üzerinden ulaşabilirler.

 

Ulviye Küccük