Antalya Kent konseyi Kadın Meclisi ekim ayı değerlendirme toplantısına, Kemer Türk Kadınlar Birliği’ni Burçin Çakın, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Derneği’ni gazeteci-yazar Ulviye Küccük, Antalya Barosu’nu Güler Yılmaz Birol, Alevi Kültür Derneği’nden Gülay Yılmaz, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği’ni Sahil Bozkurt ve üye Serpil Bekmezoğlu temsilci olarak katıldı. STK’lı temsilcileri gerçekleşen toplantıda kadınların yaşam hakları yanı sıra kadınların ekonomi çalışmalarını ele aldı.

 Önümüzdeki dönemde kentte bulunan Kadın Kooperatiflerinin sorunlarını tespit ederek çözüm önerilerinin önerilmesi ve bir sonraki toplantıda Kadın Kooperatif Başkanları ile toplantı yapılmasına karar verdi. Kent Konseyi Kadın Meclisi, son dönemlerde kentte kadın kooperatif sayılarının çoğalması iş istihdamda yer alması, ortaya çıkan ürünlerin Pazar ağının kurulması için çalışmalara başlandı.

 Kadın Meclisi; iş yaşamında ve siyasette kadının eşit temsilinin sağlanması, kadınlar için pozitif ayrımcılığı öngören düzenlemelerin yapılması, cinsiyet ayrımcılığı ile mücadele, kadın istismarı ve kadına yönelik her türlü şiddetin önlenmesi, kadının güçlendirilmesi için sağlıkta ve eğitimde her türlü önlemin alınması, kent yönetimi karar süreçlerinde kadın bakışının öne çıkarılması, kazandırılması hedeflenmektedir.