Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, izinsiz yapılan baz istasyonunun bulunduğu yerde mahalleli ile bir araya gelerek, belediyeden izin almadan kimsenin baz istasyonu dikemeyeceğini söyledi.

Çamyuva Mahallesi İnönü Caddesi'nde bir iletişim operatörü tarafından izinsiz şekilde baz istasyonu dikildiğini gören mahalleli, durumu jandarma, belediye ve muhtarlığa bildirdi.

İzinsiz yapılan baz istasyonu çalışmaları sırasında toplanan mahalleli, duruma tepki gösterdi. Bölgeye gelen Kemer Belediyesi Zabıta Müdürü Erhan Kurtoğlu ve zabıta ekipleri, durumu Belediye Başkanı Necati Topaloğlu'na bildirdi.

İletişim operatörü yetkilileriyle bir görüşme yapan Başkan Topaloğlu, yaptığı açıklamada, baz istasyonu çalışmalarının durdurulduğunu söyledi.

Çamyuva Mahallesi İnönü Caddesi üzerinde bulunan kaldırım üzerine izinsiz olarak baz istasyonu yapmaya çalıştıkları ihbarını alınca bölgeye geldiklerini ifade eden Başkan Topaloğlu, “Yapılmaya çalışılan baz istasyonu ile ilgili Kemer Belediyesi'nden herhangi bir izin alınmadı. Vatandaşlarımız burada toplandı. Kemer Belediyesi'ne gelen herhangi bir dilekçe olmadan bu iş burada yapılamaz. Sonuçta burası belediyeye ait. Baz istasyonu yapılmasına izin vermedik ve malzemelerini topladılar. Vatandaşın istemediği bir şeyi biz de istemeyiz. Çamyuva halkına duyarlılıklarından dolayı çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Çamyuva Muhtarı Rıdvan Vicir ise olayın takipçisi olacaklarını belirterek, baz istasyonunun kurulmaması için ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti.

Vatandaşlardan Mustafa Yiğit de yapılan çalışmalar hakkında iletişim operatörü yetkililerine ne yaptıklarını sorduklarını ve önemsiz bir çalışma yaptıkları cevabını aldığını ifade ederek, şunları kaydetti:

“Bize ilk başta önemsiz bir çalışma ve reklam panosu gibi bir şey yaptıklarını söylediler. Sonradan işin renginin değiştiğini ve baz istasyonu yapıldığını gördük. Sonra yetkililere haber verdik. Engellemek istedik. Daha sonra sağ olsun Kemer Belediye Başkanımız Necati Topaloğlu geldi. Burası belediyeye ait ve izinsiz burada böyle bir şey yapamazsınız dedi ve çalışmaları durdurdu. Desteklerinden dolayı başkanımıza teşekkür ediyorum.”

Vatandaşlardan Selda Karalar da baz istasyonunun kurulduğunu balkondan gördüğünü ifade ederek, “Baz istasyonunun bizim ve çocuklarımızın sağlığı için tehlike oluşturduğunu biliyoruz. Vatandaşlık görevimizi yaptık. Sağ olsun belediye başkanımız da kurulmasına engel oldu.” dedi.