Kemer Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından, Merkez Mahallesinde bulunan Schwabach Parkı içerisinde temelleri atılan ve yapımı büyük ölçüde tamamlanan skate parka gençler akın ediyor.
Gençler, skate park uygulaması ile spor, bisiklet, kaykay ve paten tutkunu gençlerin eğlenerek vakit geçirebileceği bir alana sahip olmanın mutluluğunu yaşıyor.


Park içerisinde gençlerin aksiyon ve adrenalin dolu hareketler yapabileceği alanlar bulunuyor.
Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, yaptığı açıklamada, "Kemer'in ilk skate parkını yapmak bize nasip oldu. Bu park içerisinde gençlerimizin kaykay, paten ve bisiklet sürebileceği ve spor yapabileceği bir alan oluşturduk. Ben kendim de gidip gördüm. Gayet güzel olmuş. Etrafında çevre düzenlemesi yapacağız. Etrafında uyarı tabelaları koyacağız. Gençlerin rahat olmaları için elimizden gelen her şeyi yapmaya devam edeceğiz. Gençlerimize hayırlı olsun.” diye konuştu.
Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Baki Yalın ise gençlerin skate park yapılması konusundaki ciddi taleplerini kısa sürede yerine getirdiklerini söyledi.
Schwabach Parkı içerisinde 600 metrekarelik alana skate parkını dizayn ettiklerini ifade eden Yalın, “Parkta kullanılan tüm malzemeler Kemer Belediyesi tarafından üretildi. Tamamını kendimiz inşa ettik. Gençlerin enerjilerini burada boşaltmalarını sağladık. Gençlerimize hayırlı olsun. Bu tür yatırımların devamı gelecektir. Bundan sonraki skate parkın Göynük Mahallesinde yapılmasını düşünüyoruz.” dedi.
Kemer’de yaşayan 40 yaşındaki paten tutkunu Erman Üstün, parkın çok güzel olduğunu ve beğendiğini söyledi.
Gençler için büyük avantajlar sağlayacağını düşündüğünü ifade eden Üstün, “Beton olarak yapılması çok iyi oldu. Türkiye’de beton parklar sayılı. Antalya’da da ilk defa Kemer’de yapıldı. Gece ışıklandırmaları da olursa çok iyi olur. Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu’na gençlere yönelik olan bu çalışmasından dolayı çok teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.
Paten tutkunu gençlerden Tolga Pehlivan da 12 yıldır agresif patenle uğraştığını kaydetti.
Antalya’da ilk defa beton park yapıldığını sosyal medyadan gördüğünü anlatan Pehlivan, “Parkın beton olması bizim için güzel bir şey. Konyaaltı’nda oturuyoruz. Gelip görmek istedik. Parkı çok beğendik. Hafta bir kez kesin olarak gelmeyi düşünüyorum. Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, çok iyi düşünmüş. Çünkü kolay kolay akla gelen bir proje değil. Buna ihtiyacımız vardı. Tahta yapıyorlar ama bir sene sonra kırılıyor. Beton olması bizim için çok iyi oldu. Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.
Ekstrem sporuyla ilgilenen İbrahim Can da paten sürmek için Antalya’dan Kemer’e geldiğini söyledi.
Uzun zamandır böyle bir parkın yapılmasını beklediklerine dikkat çeken Can, isteklerini kısa sürede gerçekleştiren Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu’na teşekkür etti.
Paten tutkunu Selim Ulukanoğlu da parkı çok güzel bulduğunu ve enerjilerini atma imkanı verdiği için Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu’na teşekkür etti.
Ailesiyle parkta eğlenmeye gelen minik Ela Yasmin Tutucu ise parkı çok beğendiğini ve sürekli paten kaymaya geleceğini belirtti.