CHP Antalya Milletvekili Mustafa Erdem, Antalya Muratpaşa Anadolu Lisesi’nde müdür yardımcısı olarak görev yapan bir kişinin, 10. Sınıf öğrencisi bir kız çocuğuna karşı cinsel istismar suçu işlediğine ve olayın üstünün kapatıldığına ilişkin haberleri, meclis gündemine taşıyarak Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in yanıtlaması istemiyle TBMM’ye soru önergesi verdi.

NE OLMUŞTU?

  Antalya Muratpaşa Anadolu Lisesi’nde 10. sınıfta okuyan bir kız çocuğu, yaklaşık bir ay önce müdür yardımcısının kendisini sözlü ve fiziksel olarak taciz ettiğine dair şikâyette bulunmuş olması kamuoyu gündeminde yer almıştır. Antalya ve Türkiye kamuoyunda geniş yer bulan ve infiale neden olan sistematik cinsel istismar iddiasıyla ilgili yine çocuğun kendi beyanı üzerine aynı dönemde bu kişi hakkında soruşturma başlatılmıştır. Ancak konuya ilişkin açılan soruşturmanın üzerinden bir ay geçmiş olmasına rağmen müdür yardımcısının hala aynı okulda görev yapmaya devam ettiği, soruşturmanın etkin yürütülmediği iddia edilmekte.

Söz konusu olayla ilgisi bulunan müdür yardımcısının, hükümete yakın olduğu bilinen EĞİTİM-BİR SEN adlı sendika üyesi olması nedeniyle istismarın ört bas edilmeye çalışıldığı iddiasını da değerlendiren CHP Antalya Milletvekili Mustafa Erdem, “Böylesine talihsiz bir olaya sebep olan kişinin bir eğitimci olduğunu düşünmek bile istemiyorum. Hiçbir suçun cezasız kalmaması ve adaletin sağlanması adına, bu şekilde örtbas edilmeye çalışılan herhangi bir suçun her yönüyle  ortaya çıkması ve Antalya’ya yakışmayan bu tür olayların yaşanmaması için mücadele edeceğimi bildirmek isterim. Özellikle kadın ve çocuklara karşı her türlü kötülüğün karşısında olmaktan asla geri durmayacağım ve bu olayla ilgili tüm gerçekler ortaya çıkıp, gerekli yaptırımlar uygulanana kadar takipçisi olacağım!” açıklamasında bulundu.

CHP’li Milletvekili Mustafa Erdem’in soru önergesinde, Milli Eğitim Bakanı Yusuf TEKİN’e yönettiği sorular şöyle:

Cinsel istismar iddiası ile ilgili soruşturma hangi tarihte açılmıştır?
Cinsel istismar iddiasının çocuğun  kendi beyanına dayanmasına rağmen, okulda Müdür Yardımcılığı gibi önemli bir görevde bulunan kişinin soruşturma süresince aynı okulda görevine devam etmesi, soruşturmanın sağlıklı yürütülmesi açısından sorunlu değil midir?
Cinsel istismar gerekçesi ile suçlanan Müdür Yardımcısı neden görevden el çektirilmemiştir?
Soruşturma etkin yürütülmekte midir?
Aynı zamanda hükümete yakın bir sendikaya üye olduğu iddia edilen kişinin açığa alınmamasında ve soruşturmanın etkin yürütülmemesinde bu sendikanın herhangi bir telkini var mıdır?
Devletin koruması altında olan 10. sınıf öğrencisi bir kız çocuğuna yapılan cinsel istismar sonrası, bakanlığınız tarafından, kız çocuğuna herhangi bir hukuki ya da psikolojik destek verilip verilmediğine dair Adalet Bakanlığı’ndan bilgi alınmış mıdır?
Soruşturmanın etkin yürütülmemesinde sorumluluğu olan İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve personeli hakkında yapılan herhangi bir idari soruşturma ve yaptırım var mıdır?