18 yaşındaki Muhammed Nuri Ercan ilk romanı olan ‘Sen Ne Yapardın’ adlı romanı yayımlanarak raflarda okuyucuyla buluştu.  
 
Çocukluğundan itibaren yazı yazmaya merakı olan Muhammed Nuri Ercan, ilk roman deneyimi olan ‘Sen Ne Yapardın’ kitap çalışmasını aşamasındayken 6 Şubat depremi ile sarsıldı. Ercan, yazma aşamasındaki romanı bitirmeye az kala deprem felaketi sırasında enkaz altında kaldı. Enkaz altında kurtulan Ercan, Adıyaman’dan Antalya’ya ailesi ile birlikte taşındı. Antalya’da olduğu sırada enkaz altında çıkarılan notlar Ercan’a ulaştı. Yarıda bıraktığı roman çalışmasını tamamlayıp baskıya verdi.


Yazar Ercan, "Sen ne yapardın?" Adlı kitabım 13 Şubat tarihinde yayımlanmış olacaktı. Ama maalesef ki 04:17 buna izin vermedi... Notlarım birkaç ay enkaz altında kaldı. Buraya, yani Antalya'ya taşındığımız zaman enkazdan kurtardığım notlarım geldi, fakat elime ulaşamadı. Uzun bir süre daha bu sürecin devam edeceğini tahmin ettikten sonra kitabımın sonunu tamamıyla farklı bir şekilde bitirdim. Üzüldüm mü? Tabii ki hayır! Tanıdığın her insanın içinde tanımadığın birisi vardır derler. Sanırım bu süreç içimdeki tanımadığım kişiyle tanışmamı sağladı’ ’dedi.
Özel Haber: Ulviye Küccük