Samsun' da Şiir Bulutları

Şiir ve türkülerin yer aldığı programa Samsun İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, İlkadım Belediye Başkan yardımcısı Şerif Mırık, İkadım Belediyesi Kültür Müdürü Safa Çelebi, Samsun Kültür ve Turizm Müdürü Adnan İpekdal, ve Samsunlu sanat severler katıldı.Konuk şairler kültür gezisine Bandırma Vapuru ile başladı. Burada kendilerini karşılayan rehber Zeynel Abidin Bandırma vapuru tarihçesini konuk şairlerle paylaştı.

 

 

 Şair ve yazarlar imzalı kitaplarını kütüphaneye hediye ettiler

Daha sonra Samsun Gazi İl Halk Kütüphanesine ziyaret gerçekleştiren yazar ve şairleri karşılayan Samsun Kültür ve Turizm Müdürü Adnan İpekdal ve Kütüphane Müdürü Mikdat Malat Kütüphane ve Samsun' da gerçekleşen Kültür projelerini yazar ve şairlerle paylaştı. Konuk yazar ve şairler kütüphaneye imzalı kitaplarını armağan ettiler. Edebiyatçılar Samsun Gazi Müzesine giderek kültür turunu tamamladılar.

 

 Acem Tekkesi’nde şiir gecesi

Acem Tekkesi’nde 19.30 da başlayan şiir ve türkü gecesi programı, Samsun İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş'ın Şiire ve Şaire hoş geldiniz konuşması ile başladı. Samsun İlkadım Belediyesi’nin salon ve kültür gezisi katkısıyla desteklediği şiir gecesi Acem Tekkesi'nde dinleyicisi ile buluştu. Samsun İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, ülkenin dört bir yanında gelen şair ve yazarların katıldığı programda mutlu olduklarını ifade ederek, ‘’Kültür çalışmaları ve projelerine sıcak bakıyoruz. Belediyecilik sadece şehre verilen hizmetlerle sınırlı değil, kültür ve sanat anlamında çalışmalara ortak olmak bizim hizmet ve görevlerimiz arasındadır. Şehrimize hoş geldiniz.’’ Dedi.

 Ülkenin dört bir yanında katılım sağlandı

Güzel yurdumuzun dört bir yanından programa katılan şairler: Talat Ülker (Gümüşhane) Sündüs Arslan Akça (Tokat) Mahmut Hasgül (Tokat) Sündüz Yaşar Biga (Fethiye) Sevda Aytan (Fethiye) Ulviye Küccük (Antalya) İsmail Tunç (Ankara) Secaattin Öztürk ( Ankara) Gonca Yılmaz Hatunoğlu ( Ankara) Leyla Gül Varoğlu (İstanbul) Recep Yılmaz (Elazığ) Banu Sancak (Ankara) Şerife Apaydın ( İzmir) Kenan Yavuzarslan (Samsun) Deniz Garipcan (Ankara) Bahri Sabancılar (Ankara) Zekariya Çavuşoğlu (Samsun) Hava Avcı Köseoğlu (İzmir) Mustafa Bilir ( Samsun) Serhat Doğan (Gümüşhane) Ozan Fedai ( Amasya) MustafaMustafa Ayvalı (Amasya) şiirlerini ve eserlerini dinleyicileriyle paylaştı.

 

 Gönüllü kültür elçileri

Şiirmindili Radyosu İmtiyaz sahibi Hava Avcı Köseoğlu, ‘’Bu tür etkinlikler ile uzakları yakın kılıyoruz. Ülkemizin her köşesinde şair ve yazarlar katıldıkları etkinlikler ile sadece edebiyat anlamında hizmet vermiyor. Kültür ve sanat kaynaşması ve alışverişi de yapmış oluyor. Yaşadıkları şehirlerden coğrafya, tarih, yemek vs. tanıtımı yapıp geldikleri şehirden de aynı şekilde farklı kültür tanıyorlar. Çok şanslıyız ki ülkemizin gönüllü kültür elçiliğini yapıyoruz.’’ Dedi. Ülkenin dört bir yanında edebiyatçıların katıldığı Şiirimim Dili Radyosu programı Aşık Obalı sazı ve türküleri ile gecenin müzik programını gerçekleştirdi. Kenan Yavuzarslan'ın gitarıyla eşlik ettiği gece toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

 

 

 

 

 

 

 Haber: Ulviye Küccük