CHP Manavgat İlçe Başkanlığı Danışma Kurulu toplantısına, CHP YDK Üyesi Garip Erdoğan, CHP Antalya Milletvekilleri Rafet Zeybek, Aydın Özer, Manavgat Belediye Başkanımız Şükrü Sözen, CHP İl Başkan Yardımcılarımız, CHP Alanya İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, Gündoğmuş İlçe Başkanı Mehmet Türker Eren, Serik İlçe Başkanı Yusuf Dinç, İl Kadın Kolları Nilüfer Deveci ve partililer katıldı.

Danışma Kurulu’nun açılış konuşmasını yapan CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, “İki, İki buçuk yıllık bir süreçte Dünyada insanlığın ve hiç kimsenin bilmediği bir salgın felaketinin ardından sonra artık çalışma zamanı önümüzdeki bir yıl içersinde seçim var. 2018, 24 Haziran’ında yapılan genel seçimler sonrasında 2017de değişen rejimin fiili uygulaması hayata geçirdiler. Parlamenter demokratik sistemimiz adı bile sonradan konulmuş, dünyada örneği olmayan; Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi adı altında bütün güçlerin birleştirilerek, bütün yetkinin tek kişiye devredildiği, ortak aklın yok sayıldığı bir düzeni önümüze getirdiler” dedi.

4 YIL DA NEREDEN NEREYE GELDİK

2018’den bugüne 4 yıl da nereden nereye geldik. 2018’de 3 lira 60 kuruş olan dolar kuru bugün 17, 20 lira bandına erişmiş o gün 1 dolar civarında olan akaryakıt fiyatları bugün 30 lira sınırına dayanmış. Bu akşam gelecek olan zamlar a 30 lirayı geçecek böyle savrulan bir yönetim ülkeyi sonu belirsiz bir uçuruma doğru doğru sürüklerken; Cumhuriyet Halk Partisi olarak önümüzde ki doğal olarak gelecek seçimde elbette ki biz ülkemizin ve milletimizin ödeyeceği bedelin yani faturanın daha da yükselmemesi adına hemen sandığı getirsinler istiyoruz. Biz sandığa hazırız.  Cumhuriyet Halk partisini önümüzdeki dönemde umut olarak gören halkımıza bu umudunu daha da yükseltecek, pekiştirecek bir teması, bir dokunuşu sağlayacağız. Tarih bizleri bu ülkenin makûs talihini değiştiren kadrolar olarak yazacak. Evet, biz bunu başaracağız. Diye belirten Cengiz, “Ancak bu yaşadığımız 4 yıllık süreç Cumhuriyetimizin ve demokrasinin ne kadar önemli ve değerli olduğunu ortaya çıkardı. Demokrasi karın doyurur mu? Evet, karın doyuruyor. Hukukun üstünlüğünü egemen kılıp; üstünlerin hukukunu yok ederek Adaleti tesis edeceğiz. Yasama, yürütme ve yargı birbirini denetleyip;  ortak akıl Yeniden egemen olduğunda bu ülkenin kaynakları planlı ve verimli kullanarak; bu ülkenin yurttaşlarına da adaletli bir şekilde üretimden ve katma değerden pay alması elbette mümkün. Yandaşa, yalakaya değil vatandaşa dönük Üreten bir ekonomik modeli yeniden hayata geçireceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında; Cumhuriyetimizin temel değerlerine bağlı kalmak koşuluyla, çağdaş normlarda daha özgürlükçü, katılımcı ve çoğulcu bir demokrasiyi hayata geçireceğimiz, Devleti yeniden inşa edeceğimiz günler çok yakın. Bunları hep birlikte yaşayacağız. Hep birlikte güzel günler göreceğiz” dedi.

SANDIKTA DEMOKRATİK YOLLARLA GÖNDERECEĞİZ

4 yılda 4 kat fakirleştik. Hak etmediğimiz her türlü baskıyı, her türlü zorluğu yaşadık 3Y diye yola çıkanlar yoksulluğu derinleştirerek yolsuzluğu kurumsallaştırarak yasakları da faşizme dönüştüren anlayışı bugün başımıza musallat edenleri,  yarın sandıkta yine demokratik yollarla hep birlikte göndereceğiz. Diyen Cengiz; “Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında da demokrasiyle taçlandırılmış bir Türkiye Cumhuriyeti’nin kuranlar ülkeyi uçuruma gidişinden çekip çıkaranlar olarak hep beraber bizden sonraki nesle, çocuklarımıza ve torunlarımıza yaşanabilir bir Türkiye emanet etmek, mirası onlara devretmek adına Umutlu ve inançlıyız.” Dedi.

CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer ise;  Türkiye çok kötü şartlardan geçiyor. Ekonomik olarak çok büyük sorunlar içerisindeyiz. 30 liraya yükselen akaryakıt fiyatları, çiftçi girdileri çok yüksek oldu. Geçinmeye çalışan 30 milyon insanımız açlık sınırının 6000 lira olduğu bir dönemde yani bu iktidar açlık sınırının altında yaşamaya mahkûm etmişler. Türkiye’nin kamu kaynaklarını peşkeş çekildiği tüm kaynaklarının dışarıya hortumlandığı bir havuzda toplandığı Bütün vatandaşlarımıza bütün partililerimize söyleyeceksiniz. Her zaman bize bazı karar alma sorunları her zamankinden daha çok çalışmak zorundayız.

CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek ise konuşmasında;  Ülkemiz Cumhuriyet tarihini en ağır sorunlarıyla karşı karşıyadır. Türkiye’nin gündeminde ki en ağır sorun ekonomik sorundur.  Türkiye’nin çok ağır demokrasi sorunu vardır, Hukuk, Toplumsal Barış sorunu vardır, Eğitim sorunu vardır, Dış Politika sorunu vardır. Artık bu düzen uçurumun eşiğindedir. Bu kadar ağır şartlarda asla umutsuz değiliz. Biz Kurtuluş destanını yazan Kuvayi Milliye’nin mirasçısı ve temsilcileriyiz. Bu zorlukları; milletin iradesiyle ve birleşerek aşacağız.” dedi.

Danışma Kurulu Toplantıları, CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz’in kapanış konuşmasının ardından toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.