Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Antalya’da iftar programında yaptığı konuşmada, Filistin’deki saldırılara işaret ederek, “Filistin ile yapılan dayanışmayı göstermek, İsrail ile yapılan ticareti durdurmakla olur. İsrail ile bugün birilerinin evlatları, akrabaları, yandaşları, düzenli ticaret yapmaktadır. İftar sofrasına uygun olarak daha sert ve siyasete varacak bir eleştiri yapmamakla birlikte İsrail ile kimin çocuğu, kimin yandaşı ticaret yapıyorsa, Filistinli çocuklara patlayıcı olarak gidecek gübreleri kim taşıyorsa İsrail’in ticaretini kim ayakta tutuyorsa o Filistin’e ihanet ediyordur. Bu konuyu bir kez daha kamuoyunun dikkatlerine sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Antalya’da iftar programına katıldı. Özel, “Çok değerli Antalyalılar, Kepezliler, bugün akşam, bu mübarek ayda sizlerle birlikte bir iftar sofrasında buluşmanın büyük mutluluğunu yaşıyorum. Biz bugün Antalya’ya bir siyasi miting için geldik. Mitingimizi, siyasetimizi yaptık. İftar sofrası, siyaset yapılacak bir alan değildir. İki önemli hususu hatırlatıp bir dilekte bulunup teşekkürlerimi iletmek istiyorum” dedi.

“BİR TAS ÇORBAYA HASRET”

Özel, “6 Şubat tarihinde büyük bir deprem yaşandı. Biraz önce saygıdeğer hocamızın yaptığı iftar duasında andığı gibi orada elli binin üzerinden canımızı kaybettik. Bir anda birkaç dakika önce bir gün önce sizin, bizim gibi normal hayatını süren insanlar, bir kuru ekmeğe bir bardak suya, bir tas sıcak çorbaya hasret hale geldiler. Bu noktada bütün Türkiye oraya yardım için koştu. Hangi siyasi partiden olursa olsun deprem bölgesine yardımda bulunan bütün yerel yöneticilere teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı. Özel, şunları söyledi:https://youtube.com/embed/96I8e2VHeEE

“TÜM ANTALYALILARA TEŞEKKÜRLER”

“Ben Hatay’ın Defne ilçesinin Harbiye mahallesinde Uğur Mumcu Meydanı’na depremin üçüncü günü akşamı vardığımda Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin seyyar mutfağını, fırınını, önce üç bin sonra beş bin kişiye sıcak yemek verme imkanına sahip olan büyük seyyar mutfağını gördük. Yine bin kişilik çadır kent oluşturuldu ve Hatay’ın yardımına ilk koşan ve orada aynı burada yediğimiz iftar yemeği gibi son derece güzel, sıcak yemeği tüm Antalyalılar adına depremzedelere ulaştırdılar. Ben Muhittin Böcek başkanıma, onun şahsında hem belediye meclis üyelerine hem belediyenin kıymetli emekçilerine teşekkür ediyorum. Büyükşehir belediyesinin imkanları depremzedeler için seferber edilmişti. Bugün mübarek Ramazan’da bir iftar sofrasında bizim gibi imkanı olup da misafir olanlar için ya da iftar sofrasında kendi sofrasını kurmaya imkanları olmayanlar için hep beraber oturup iftarımızı yapabildiğimiz için Muhittin Böcek’e ve Antalya Belediyesine, tüm Antalyalılara teşekkür ediyorum.”

“ANTALYA’NIN GELECEĞİ İÇİN İYİ ŞEYLER HAYAL EDENLER”

“Burada hatırlamamız gereken bir şey Ramazan sadece aç kalmak, su içmemek demek değil. O midenin orucu ama dilin orucu var. Kulağın orucu var. Zihnin orucu var. Dilin orucu kötü söz söylememek. Kulağın orucu kem sözleri duymamak, dedikoduyu dinlememek, zihnin orucu geleceğe yönelik iyi şeyler hayal etmektir. Antalya’nın geleceği için iyi şeyler hayal edenlerin, memleketin yarınları için hayırlı emellere niyet edenlerin muvaffak olmasını temenni ediyoruz.”

“BAĞIMSIZ FİLİSTİN DEVLETİ KURULMALI”

“Bir diğer temennimiz mübarek Ramazan ayının İslam coğrafyasına, ülkemize ve bütün dünyaya barış getirmesi. Barıştan ve savaştan bahsederken Filistin’i unutmak olmaz. 32 binin üzerinde can, on binlerce çocuk ve kadın hayatını kaybetti. Ramazan vesilesi ile bir kez daha dünyadaki siyasi akrabalarımızdan mektupla talep ettiğimiz, yüz yüze konferanslarda ifade ettiğimiz talebi yineliyoruz. Filistin’de kalıcı ateşkes diliyoruz. CHP olarak üçüncü genel başkanımız rahmetli Bülent Ecevit’in Yaser Arafat ile kurmuş olduğu ilişki, onun Filistin davasına bakışı Filistin’deki barışı savunan ve rahmetle andığımız FKÖ’nün başkanı Yaser Arafat’ın Filistin’in ilk ve doğal liderinin davasını Ecevit’in sahiplendiği gibi bir kez daha sahipleniyoruz. 1967 sınırlarında, Doğu Kudüs’ün başkent olduğu bağımsız Filistin’in İsrail ile barış içinde yaşayacağı yarınlar için hem BM’yi hem de Türkiye Cumhuriyeti’ni yönetip bu tezleri ısrarla savunması gerekenleri bir kez daha bu talepten haberdar ediyoruz.”

“İSRAİL’İ TİCARET İLE AYAKTA TUTANLAR…”

“Son sözüm Filistin’de barış istenecekse Filistin ile yapılan dayanışmayı göstermek, İsrail ile yapılan ticareti durdurmakla olur. İsrail ile bugün birilerinin evlatları, akrabaları, yandaşları, düzenli ticaret yapmaktadır. İftar sofrasına uygun olarak daha sert ve siyasete varacak eleştiri yapmamakla birlikte İsrail ile kimin çocuğu, kimin yandaşı ticaret yapıyorsa Filistinli çocuklara patlayıcı olarak gidecek gübreleri kim taşıyorsa İsrail’in ticaretini kim ayakta tutuyorsa Filistin’e ihanet ediyordur. Bu konuyu kamuoyunun dikkatlerine sunuyorum.”

“KİMSENİN ÇOCUĞU YATAĞA AÇ GİRMESİN”

“Tuttuğunuz oruçları Allah kabul etsin. Ramazanınız mübarek olsun. Bundan sonra bu memleketimize açlık yoksulluğu kaldıracak ve bundan sonra kimsenin çocuğunun yatağa aç girmemesini sağlayacakların hükümet etmesini ümit ederiz. Bundan sonra deprem felaketi, sel felaketi yaşamamayı, sınır boyunda görev yapan Mehmetçiğimizin ayağına taş değmemesini temenni ederiz. Bir kez daha Antalya’nın çok değerli insanlarına sevgiler, saygılar sunuyorum. Bana eşlik eden milletvekillerin, PM, MYK üyelerim ve belediye başkan ile adaylarımla birlikte hepinizi saygıyla selamlıyorum. Sağ olun, var olun.”